Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:
Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
980 kommentarer
Jeg har tilladt mig at dele din opskrift på min blog. Den var absolut fantastisk…
http://deterbaresundt.blogspot.dk/2014/10/happy-birthday-to-me.html
Tak for det og stort tillykke med fødselsdagen! 🙂
1000 tak 😉
Helt sikkert en SUPER LÆKKER brownies.
Kan af en eller anden grund ikke give 5 stjerner, men den skal helt sikkert ha’ top karakter
Super lækker
MUMF! En lækker kage!! Bagte den igår.. Og idag 🙂 -hvor jeg lavede den med halv alm sukker og halv brun farin (1 1/2 dl af hver) og med nødder.. L æ k k e r !!!
Hej Trine.
Fik ik læst dit svar før jeg gik i gang. Lavede 5xopskrift og delte i 2. Bagte på 1 gang (det er ikke godt, her skal bruges varmluft v 2) Har bagt en ny her til morgen 5x opskrift i 1 (42×34) Håber det går bedre :o). Go weekend. tak forsvar.
Uhm. Skal bestemt prøves. Jeg er chokoladeelsker. Men skal der slet ikke chokolade i?
Hej Ilse
Der skal kakao i.
Hvis du vil komme chokolade i kan du læse kommentarerne, flere læsere har prøvet det.
Hej :o)
Skal bage denne kage til 50 prs og tænker at bruge bradepanden fra ovnen som måler 42×34 cm.
Hvis jeg laver 2 stk. hvor mange gange tror du jeg skal doble opskriften ??
Tænker at bage den i aften (21/8 og den skal bruge 23/8)pakker den ind i folie og stiller koldt?? skærer den ud på dagen og sprøjter en creme af smeltet chokolade og fløde der køles og piskes og sprøjtes op. ??
Håber du kan hjælpe. Go aften
Louise
Hej Louise
Opskriften passer til en form på 26x18cm, så det passer nok nogenlunde hvis din bradepande er 42×34 at lave dobbeltportion – måske 2,5 portion. Du kan evt. lave dobbeltportion og se, når du fordeler dejen. Det er ikke en kage der hæver, så den mængde kage du ser er, hvad du får – så kan du altid vurdere om du bør lave den lidt tykkere.
Du bør skære kagen ud når den er bagt og kølet af og pakke den ind i plastikfilm.
God fornøjelse!
Hej skal snart bage en brownie for har ret travlt! Hvor mange er denne brownie lavet til?
Hej Annie
Det kommer an på hvor store stykker du mener, folk kan spise. Men jeg vil sige cirka 12 stykker.
Hej, har bagt denne fantastiske brownie flere gange…. Lige et spørgsmål: kan den fryses? Eller vil den kunne holde sig til på søndag, hvis den er bagt i dag? På forhånd tak og tak for en super blog.
Hej Gitte,
Kagen kan holde sig 2-3 dage.
Den fryses bedst udskåret med stykkerne pakket i grupper i madpapir/bagepapir og så i en frysepose.
Velbekomme 🙂
Hej
Den ser så lækker ud! Og jeg glæder mig til at komme i gang med at bage den – lige et hurtigt spørgsmål. Er det bare alm. madlavningsrasp eller æblerasp, som man normalt bruger til kage??
Mvh Trine
Hey!
Den ser så super lækker ud denne her brownie, så jeg måtte da prøve den!
Står netop nu og rører ingredienserne sammen, og dejen smager himmelsk – mums! Men bare lige et spørgsmål, skal der bagepulver i, for det står der ikke i opskriften? 🙂
Hej Signe
Der skal ikke bagepulver i, da kagen ikke skal hæve 🙂
Velbekomme!