Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:
Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
987 kommentarer
Mega lækker brownie, dejlig crunchy øverst og blød i midten.
Jeg ændrede dog et par småting. Jeg prøvede at gøre den lidt sundere, så i stedet for smør puttede jeg kokosolie i. Jeg puttede også mindre sukker i, og synes stadig at den smagte sød og lækker. Jeg puttede også olivenolie nederst i stedet for rapsolie og synes det virkede ens.
Helt klart noget der skal prøves igen
Hvad er alm ovn? Varmluft eller? hvordan ser symbolet evt ud?
Hej Maria
Nej almindelig ovn er ikke det samme som varmluft. Ikonet varierer fra ovn til ovn men er ofte to streger, hvorimod varmluft ikonet typisk har en vifte.
Pas på du ikke kommer til at vælge grill.
Hej
Har puttet hakket chokolade i
Så glæder mig til at smage om den er lige så god som en jeg fik for mange år siden
Har kun smagt den ene gang.
Har lavet denne opskrift til min datters klasse (den var lækker 0g virkelig let at lave)
Synes jeg har fulgt opskriften slavisk, men har netop taget den ud af ovnen og den har ikke fået den sprøde overflade som jeg virkelig gerne vil have😔
Hvad kan jeg have gjort galt? Min ovn kan være enten varmluft eller over-undervarme hvor der intet blæs er på. Ovnen var fuldt varm da jeg satte kagen i ind.
Håber jeg ksn få et godt råd..
Vh. Louise
Kan det være at du glemte a bruge varmluft
Hej Simone.
Som jeg læser det skal man netop IKKE bruge varmluft her.
Men det kan simpelthen ikke lykkes mig st få den tykke sprøde overflade stadig😔
Hej Louise
Helt rigtigt, den skal bages på almindelig ovn indstilling.
Hvilken type smør bruger du?
Hej Trine.
Jeg har brugt forskellige, sidste gang var det Kløverblomst smør og nu prøver jeg med Egelykke idag.
Er der noget du vil foreslå som er bedre til at få den tykke, sprøde skorpe?
Vh. Louise😊
Hej Louise
OK, så længe du bruger rigtigt smør er mærket ligegyldigt. Den typiske grund til at folk har problemer med denne kage er hvis de 1) bruger et erstatningsprodukt for smør eller 2) bager kagen på varmluft eller 3) har problemer med temperaturindstillingen på deres ovn.
Hej.
Jeg vil gerne lave denne i en bradepande. Hvad tænker du?
Skal den tredobles?
Hej Ann
Mål din bradepande og så gang op med antal portioner jvf. størrelsen angivet i opskriften 🙂
Bemærk at du ikke bør firedoble dejen, så hellere lave den ad to omgange.
God fornøjelse
Super nemt og rigtig lækker opskrift, der ikke slår bunden ud af budgettet.
Så lækker til is mm og lige god efter en gang frysning.
🤩 Jeg er opvokset på et lille sygehus hvor der var en kogekone som kunne lave Brownies så englene sang🎶, disse minder utroligt meget om dem. Jeg har også prøvet utallige opskrifter som dig , men ikke fundet den “rigtige” som skal have skorpe på toppen og sej indeni. Takker for opskriften den er til 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Hilsen Pia
Kan man lade hver med at brie rasp, hvis ikke. Kan man så bruge noget andet?
Ja det kan man godt, men raspen gør at bunden bliver mere sprød.
Kan den fryses ned?:)
Hej Victoria
Ja, se vores instrukser på at fryse den nederst i opskriften under Noter 🙂