Vietnamesisk kylling gryderet

Vietnamesisk kylling gryderet

  • 1-2 timer
  • Middel
Vietnamesisk kylling gryderet opskrift

Hvor bliver foråret af?! Solen skinner, vintergækkerne titter frem men samtidig blæser der en sindssygt kold vind så man føler det er minus ti grader udenfor. Jeg er så frisk på solbriller og læderjakke men jeg FRYSER!

Derfor bliver der i mit køkken stadig lavet lækre supper og gryderetter i et forsøg på at holde varmen. Denne gryderet er nummer ét på hitlisten og er en ret, som er blevet serveret i min familie i mange mange år. Den er desuden virkelig nem at lave til mange personer og kan laves mere eller mindre stærk, så alle kan være med.

Vietnamesisk kylling gryderet opskrift

Gryderetten består af kylling, rodfrugter og tomat samt den lækreste sauce du kan forestille dig. Kyllingen skal ligge og marinere i en pose fyldt med soja, balsamico, ingefær, hvidløg, chili, salt og peber.

Grøntsagerne steges først og tages op, hvorefter kyllingen steges. Til sidst simrer det hele sammen og gryderetten smages til med fløde.

Gryderetten kan gøres så stærk som man synes. Den har simpelthen verdens lækreste sauce og er fantastisk til ris.

IngefærVietnamesisk gryderet opskrift

Vietnamesisk kylling gryderet opskrift

Vietnamesisk kylling gryderet opskrift

Mængde:: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 4 tykke skiver ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1/3 frisk chili
  • 1 dl soya
  • spiseske balsamico
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • dåse hakkede tomater
  • 3/4 spiseske karry
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrysterne i 1cm tykke strimler eller små stykker. Skræl ingefær og skær det i nogle tykke skiver. Hak chilien fint og halvér hvidløgene.
  2. Kom kyllingekødet i en frysepose sammen med soja, balsamico, ingefær, hvidløg, chili, salt og peber. Vend det rundt og lad det trække i køleskabet i mindst 45 minutter. Vend posen et par gange undervejs.
  3. Snit løget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler.
  4. Svits løget i en wok i lidt olie i 1 minuts tid ved høj varme. Kom gulerødderne i og steg videre i 1 minuts tid. Tilsæt de hakkede tomater og steg i yderligere 1 minuts tid under omrøring. Hæld alle grøntsagerne, inkl. tomaterne, op i en skål.
  5. Steg nu kyllingen over høj varme i lidt olie. Drys karry over og vend kyllingestykkerne i karryen. Krydr med salt og peber. Tilsæt grøntsagerne igen og vend det godt sammen. Smag til med fløde og lad det simre med kødet og grøntsagerne.
  6. Serveres med ris.

Opskriftsnoter

Diæt: Glutenfri


9. marts 2013 af Trine

Kommentarer (13)

  • Dorte Svar

    Vil blot skrive tak for opskriften. Vi har lavet den 10 gange og det en en fast på ugeplanen.

    16. maj 2016 at 15:27
  • Johanna Svar

    Den ser god ud. Tror du den vil egne sig til nedfrysning? 🙂

    6. februar 2016 at 12:59
    • Trine Svar

      Hej Johanna
      Jeg har ikke prøvet at fryse gryderetten, men jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne fryse den, da der ikke er nogle ingredienser i der ikke er fryseegnede 🙂

      6. februar 2016 at 21:27
  • Nicolai Svar

    Hejsa. Super opskrift :). Jeg har lige et spørgsmål; når du steger kyllingen, gemmer du så marinaden, og putter det i sammen med fløden, steger du kyllingen i det, eller Blir det slet ikke brugt? 🙂

    11. juni 2014 at 10:43
    • Trine Svar

      Hej Nicolai
      Man kan gøre begge dele, altefter hvor vandet en sauce du ønsker. Jeg plejer at hælde lidt af marinaden ved sammen grøntsagerne efter kyllingen er stegt, men ikke det hele, da det så bliver en meget vandet sauce.

      11. juni 2014 at 12:18
  • Mette Svar

    Fantastisk ret – en ny klar favorit hos os. Tak for alle de mange gode opskrifter på blog’en.

    11. marts 2014 at 20:02
  • Jonna Svar

    Når der står serveres med ris ?? kan man købe ris lavet på speltmel når jeg nu skal undgå hvedemel ?

    28. juli 2013 at 09:56
    • Trine Svar

      Hej Jonna,
      Der er ikke hvedemel i almindelige ris.

      29. juli 2013 at 07:52
  • Gitte Svar

    Afprøvet og guffelade-mad! Endte med at rive ingefær groft og kom vist lidt rigeligt chili i… Men det var så godt, selvom jeg ikke kunne se det i ånden! Mer, mer, mer

    25. april 2013 at 22:54
    • Trine Svar

      Hej Gitte,
      Haha godt at jeres ret blev god. Man kan lave den mere eller mindre stærk, som du fandt ud af 😉

      26. april 2013 at 09:02
      • Gitte Svar

        Snupper en omgang mere idag… Ny favorit!

        30. april 2013 at 10:06
  • Gitte Svar

    Skal de tykke skiver ingefær steges med eller er det blot til marinaden?

    20. april 2013 at 23:13
    • Trine Svar

      Hej Gitte,
      Jeg plejer at lade skiverne stege med, så det giver ekstra smag. Jeg fisker dem dog op inden servering da det kan være lidt voldsomt at tygge på så stort et stykke ingefær 🙂

      21. april 2013 at 09:31

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven