Udskriv
Opskrift på islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Islagkage med hvid chokolade og hindbær

En himmelsk islagkage med kiksebund, hvid chokolade is, hindbær is og frisk frugt. En fantastisk sommerdessert som mætter mange munde - og hvem elsker ikke is?

Ret Dessert
Samlet tid 4 timer 20 minutter
Mængde: 10 personer (cirka)

Ingredienser

Kiksebund:

  • 150 g Digestive kiks
  • 75 g smør

Hvid chokolade is (750 ml):

Hindbær is (750 ml):

  • 2 spsk vand
  • 200 g hindbær (evt. frosne)
  • 2 spsk + 1,5 dl sukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 3 dl piskefløde

Pynt (valgfrit):

  • Blåbær
  • Hindbær
  • Hakkede hasselnødder
  • Mynteblade

Fremgangsmåde

Kiksebund:

  1. Kom Digestive kiksene i en frysepose og bank dem til grove krummer med en kagerulle eller hammer. Kom kiksekrummerne i en skål. Smelt smørret og hæld det over kiksekrummerne og rør godt rundt.
  2. Pres kiksekrummerne i bunden af en springform med bagsiden af en ske eller fingrene, så der dannes et helt jævnt og tæt lag. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time (imens du laver hvid chokolade isen).

Hvid chokolade is:

  1. Hak den hvide chokolade groft. Kom 125 g hvid chokolade i en skål og smelt den (helst i mikrobølgeovnen hvor der røres indimellem, ellers over vandbad). Kom nu de resterende 75 g hvid chokolade oven i den smeltede chokolade og rør, til alt chokoladen er smeltet og chokoladen i processen er kølet lidt af.
  2. Pisk de pasteuriserede æg med sukkeret i en skål med en elpisker. Hæld den hvide chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen og rør, til alt chokoladen er fordelt.
  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hvid chokoladeblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
  4. Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  5. Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen med kiksebunden ud af køleskabet og den hvide chokolade is oven på kiksebunden og glattes til et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 1 time (imens du laver hindbær isen).

Hindbær is:

  1. Kom vand, hindbær og 2 spsk sukker i en lille gryde og lad blandingen koge op. Skru lidt ned for varmen og lad hindbærrene koge i 2-3 minutter. Pres hindbærrene gennem en sigte over i en skål, så kernerne fjernes. Stil skålen i køleskabet i minimum 30 minutter eller til hindbærsaften er kølet af og er lunken.
  2. Pisk de pasteuriserede æg med 1,5 dl sukker med en elpisker. Hæld den lunkne hindbærsaft i æggemassen og rør godt rundt, indtil hindbærsaften er fordelt.

  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hindbærblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
  4. Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  5. Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen ud og hindbærisen fordeles oven på den hvide chokolade is i et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 2 timer inden formen forsigtigt åbnes og islagkagen kan pyntes og serveres.