Udskriv
Sommerruller med rejer og peanuts

Sommerruller med tigerrejer

Mængde: 10 stk (2 personer)

Ingredienser

Sommerruller:

  • 10 stk rispapir
  • 15-16 tigerrejer
  • olie til stegning
  • 10 mellem salatblade f.eks. romainesalat
  • 2 blade rød spidskål
  • 2 små gulerødder
  • 100 g agurk cirka
  • 50 g risnudler cirka
  • koriander valgfrit

Peanutsauce:

  • 1 spsk peanut butter
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 dl mælk cirka
  • lidt friskhakket chili (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Pil rejerne, hvis de har skal på, og fjern tarmene. Læg rejerne til side.
  2. Kom vand i en lille gryde og kog risnudlerne efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra og fyld gryden med koldt vand. Hæld det kolde vand fra og kom nudlerne i en skål og stil til side.
  3. Skyl salatbladene og lad dem dryppe af. Skyl spidskålen og skær bladene ud i tynde skiver.
  4. Skræl gulerødderne og skær dem julienne (aflange tynde skiver). Skyl agurken og skær også dem julienne. Skyl evt. korianderblade og lad dem dryppe af.
  5. Rør ingredienserne til peanutsaucen sammen. Sæt den eventuelt i mikroovnen i få sekunder, hvis den klumper - så bliver den lettere at røre ud. Peanutsaucen kan gøres tyndere ved at tilsætte mere mælk.
  6. Opvarm lidt olie på en stor pande og svits kort tigerrejerne i få sekunder på hver side. Læg dem på et spækbræt og halvér dem på langs med en skarp kniv.
  7. Fyld vand i en stor skål eller fad og lad et stykke rispapir ligge i, indtil det er blødt. Tag det op og læg det på et spækbræt. Læg tre rejer og eventuelt koriander på midten af rispapiret. Fold lidt spidskål, lidt gulerod, lidt agurk og lidt risnudler ind i et salatblad og læg det oven på rejerne. Fold så først den ene side, så enderne og så den anden side af rispapiret omkring fyldet. Gentag processen med de resterende stykker rispapir og fyldet.
  8. Server rispapirsrullerne med peanutsauce og evt. lidt soya.

Opskriftsnoter

Laktosefri / mælkefri version: Erstat mælk med laktosefri mælk eller soyamælk.