Udskriv
Chokolade scones opskrift fra Bageglad

Chokolade scones

Mængde 8 stk

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g smør
  • 2 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 100 g god mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, sukker, bagepulver, vanille og salt sammen i en skål.
  2. Skær det kolde smør ud i små stykker og tilsæt det til de tørre ingredienser. Bland det med hænderne til smørret fordeles i melet.
  3. Rør piskefløde og æg sammen i en anden skål. Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser og rør rundt med en stor ske, indtil du får en fast dej.
  4. Hak den mørke chokolade groft og tilsæt den til dejen. Ælt dejen med fingrene eller rør med skeen, til chokoladen er fordelt i dejen.
  5. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en cirkel på cirka 2 cms tykkelse. Skær cirklen i 8 stykker med en skarp kniv.
  6. Fordel trekanterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag sconesene ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 15 minutter, til de er gyldne i bunden.
  7. Lad sconesene køle helt af på en bagerist.