Chokoladekage med roser fra Bageglad
Udskriv

Chokoladelagkage med store roser

Antal 12 - 15 personer

Ingredienser

Chokoladebunde:

  • 2 dl rapsolie + lidt til formen
  • 2 dl mælk
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 æg
  • 5 dl mel
  • 4 dl sukker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt

Vanille smørcreme til fyld og dekoration:

  • 800 g flormelis
  • 450 g blødt smør
  • 2-3 tsk vanille essens
  • 4-6 spsk piskefløde
  • evt. frugtfarve eller pastafarve

Sådan gør du

Chokoladebunde:

  • Smør 1 eller 2 runde springforme med Ø21 cm eller justerbare bageringe med lidt olie. Hvis du bruger en springform skal du klippe et stykke rundt bagepapir ud, som passer i bunden af formen og lægge det i. Hvis du bruger en justerbar bagering skal du dække bunden med sølvpapir og folde op langs siderne, så dejen ikke løber ud under bagning.
  • Kom rapsolie, mælk, vand og æg i en stor skål. Pisk det sammen, gerne på køkkenmaskine.
  • Rør mel, sukker, kakao, vanillesukker, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Sigt kakaoblandingen ned i den våde blanding lidt ad gangen (pisk indimellem) indtil du har en flydende chokoladekagedej uden klumper.
  • Fordel chokoladekagedejen i de 2 forme. Vej dem, så du får præcis samme mængde dej i hver form. Hvis du kun har 1 form vejer du den ene halvdel af dejen af i en skål i stedet for.
  • Bag chokoladekagerne ved 180 grader (alm. ovn) i 25-30 minutter. De er færdige når de har sluppet siderne og der kun hænger en lille smule dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af kagerne.
  • Lad kagerne køle af i formene i ca. 30 minutter før du kører en kniv langs kanterne, så kagerne løsner sig. Bager du kagerne 1 ad gangen skal du også vente 30 minutter, før du kan løsne den første kage og bage den næste.

Vanille smørcreme:

  • Pisk smørret i en skål, til det er helt cremet, med elpisker eller på en køkkenmaskine ved middelhøj hastighed. Tilsæt flormelis lidt af gangen og pisk ved lav hastighed, så det røres sammen med smørret.
  • Tilsæt eventuelt en farve nu, hvis dette ønskes.
  • Tilsæt så piskefløde lidt af gangen og rør glasuren i 3 minutter, indtil glasuren er helt jævn og en eventuel farve er helt fordelt.

Pynt:

  • Skær bundene til hvis de har nogle ujævnheder, for eksempel bobler på overfladen. Placer 1 af bundene på det fad, kagen skal serveres på.
  • Fordel en mængde smørcreme på denne bund ved hjælp af en spatel i et jævnt lag ud til cirka 1 cm fra kanten. Laget af smørcreme bør ikke være tykkere end 1/2 cm.
  • Vend bunden i vejret på den anden bund og læg den oven på bunden med smørcremen, så dennes bund vender opad - bunden er nemlig lige og pæn og danner et pænt låg på kagen.
  • Smør nu smørcreme på siderne af kagen så der dannes en pæn, lige kant af glasur. Hvis du ikke vil dække din kage helt med roser eller tvivler på, at du kan dække alle huller, kan du også smøre smørcreme på toppen af kagen. Lad glasuren stivne, evt. i køleskabet. .
  • Kom imens tyllen i en sprøjtepose og fyld sprøjteposen med resten af glasuren. Test om konsistensen af glasuren er rigtig til at kunne sprøjte roser uden at trykke alt for hårdt. Hvis glasuren er for hård, tilsæt mere piskefløde. Hvis glasuren er for flydende til at kunne holde formen, tilsæt mere flormelis.
  • Så skal der sprøjtes roser. Begynd med kanten og sprøjt roser fra midten og ud. Jeg lavede 1 række med store roser på min kage, men du kan også lave 2 rækker af små roser langs kanten.
  • Sprøjt derefter roser på toppen af kagen - begynd udefra. Slut af med en enkelt rose i midten.
  • Lad roserne stivne helt i køleskabet inden kagen pakkes eller serveres.