Udskriv
Fyldt chokolade med champagne ganache

Hvid chokolade med champagne ganache opskrift

Mængde 16 -20 stk

Ingredienser

Champagne ganache:

Overtræk:

Fremgangsmåde

Champagne ganache:

  1. Hak den hvide chokolade til champagne ganachen groft og kom det i en skål.
  2. Kom piskefløden i en lille gryde og lad det koge op.
  3. Fjern gryden fra varmen så snart det koger og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 1 minut, rør derefter rundt indtil chokoladen er helt smeltet.
  4. Tilsæt nu champagne (vurder mængden efter smag) og rør godt rundt, så det blandes helt med chokoladen.
  5. Kom plastikfilm over skålen og stil champagne ganachen i køleskabet.

Overtræk:

  1. Smelt og temperer to tredjedele af den hvide chokolade. Følg vores guide til chokolade temperering** hvis du ikke har prøvet det før. Hæld chokoladen i en chokoladeform så hullerne er fyldt. Vend bunden i vejret på formen og bank chokoladen ud på et stykke bagepapir***, så der kun er chokolade tilbage langs kanterne af chokoladeformens huller. Skrab langs formen med en palet, så alt den overskydende chokolade fjernes. Stil chokoladeformen i køleskabet i cirka 15 minutter.

  2. Tag chokoladeformen og champagne ganachen ud af køleskabet. Fyld champagne ganache i hvert hul med chokolade med en lille ske, så den er cirka 3/4 fyldt. Stil formen i køleskabet igen.
  3. Smelt og temperer den sidste tredjedel af den hvide chokolade. Hæld den oveni hullerne i chokoladeformen, så der dannes et låg (bunden) på hver chokolade. Skrab langs formen med en palet, så alt den overskydende chokolade fjernes.
  4. Stil chokoladeformen på køl i minimum 30 minutter, før chokoladerne bankes ud.

Opskriftsnoter

*Mængden af champagne afhænger af, hvor kraftig en champagne smag du ønsker. Smagen aftager for hver dag, chokoladen opbevares.

**Følg evt. vores guide til chokoladetemperering

***Gem den overskydende chokolade, du har banket ud på bagepapiret. Når det stivner kan det genbruges og tempereres på ny.