Udskriv
Kanelsnegle opskrift fra Bageglad

Verdens bedste kanelsnegle opskrift

Mængde: 24 stk (cirka)

Ingredienser

Kanelsnegle:

  • 50 g gær
  • 1 dl lunken mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 80 g blødt smør
  • 300 g mel (cirka)

Fyld og bagning:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 1 æg til pensling

Glasur:

  • 2 dl flormelis
  • 2-3 tsk vand

Fremgangsmåde

  1. Rør gærret ud i lunken mælk i en stor skål. Tilsæt sukker og salt og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt æg og blødt smør og lidt af melet og begynd at ælte med hænderne. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, imens der æltes. Tilpas mængden af mel, så dejen til sidst er samlet og smidig men stadig let klistret. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30-60 minutter, til den har dobbelt størrelse.
  2. Lav fyldet ved at mose blødt smør, brun farin og kanel sammen med en gaffel i en skål, til en jævn remonce.
  3. Del snegledejen i to dele. Rul den første del ud til en firkant på cirka 30 x 30 cm. Fordel halvdelen af fyldet på firkanten - det er lettest med bagsiden af en ske eller med en dejskraber. Lad ikke fyldet gå helt ud til kanten, efterlad cirka 1 cm ved hver kant som kun er dej.
  4. Rul dejen til en pølse med fyldet indeni. Skær dejen ud i cirka 12 stykker. Sæt hver snegl på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem.
  5. Gentag processen med den sidste portion dej og fyld. Lad så sneglene efterhæve i 30-60 minutter, til de er dobbelt størrelse. Pisk et æg og pensl hver snegl grundigt med pisket æg på overfladen - det holder remoncen inde når de bages og giver fin farve.
  6. Bag sneglene på midterste rille i ovnen ved 220 grader (alm. ovn) i 8-10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist.
  7. Rør glasuren ved at komme flormelis i en skål og tilsætte lidt vand ad gangen og røre, indtil det har den ønskede konsistens. Kom glasuren på de helt afkølede snegle med en lille ske.