Udskriv
Opskrift på sund asiatisk aftensmad

Opskrift: Sesam laks med ris og grønt

Mængde: 2 personer

Ingredienser

  • 2-3 dl ris , f.eks. jasmin
  • 2 laksesteaks
  • olie til stegning
  • 100 g squash
  • 1 moden avocado
  • 1 stor gulerod
  • 75 g løse edamamebønner
  • 100 g broccoli
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk limesaft
  • 1 dl teriyaki sauce

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisning på pakken og lad dem stå under låg, så de holder sig varme.
  2. Skræl gulerodden og riv den groft på et rivejern. Skyl squashen og skær den i små stykker.
  3. Skyl broccolien og skær den i små buketter. Kom broccoli og edamamebønnerne i en lille gryde (hold dem adskilt hvis du vil lave adskilt servering) med lidt vand og lad vandet koge. Damp grøntsagerne i 2-3 minutter, til de har den konsistens du kan lide.
  4. Opvarm lidt olie på en pande og brun laksesteaksene på hver side ved høj varme. Skru ned til middellav varme. Pisk soya, teriyaki sauce og limesaft sammen i en lille skål og hæld det over laksen. Steg laksen, til den er gennemstegt. Tilsæt eventuelt lidt vand til saucen, hvis du ønsker mere sauce. Kom laksesteaksene på et spækbræt og skær det ud i mindre stykker. Drys med sesamfrø.
  5. Fordel risene i to skåle eller på to tallerkener. Anret halvdelen af hhv. gulerod, squash, edamamebønner, og broccoli oven på hver skål ris. Halvér avocadoen og skær den i både. Fordel halvdelen af avocadobådene på hver portion.
  6. Fordel halvdelen af laksen på hver skål og hæld saucen over. Server straks.