Udskriv
Kransekage opskrift fra Bageglad

Kransekage opskrift

Mængde: 18 -20 stk

Ingredienser

Kransekage:

  • 500 g marcipan
  • 250 - 300 g flormelis
  • 2 1/2 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
  • 100 g mørk chokolade (valgfrit)

Glasur:

  • 150 - 250 g flormelis
  • 1 - 2 pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde

  1. Smuldre marcipanen i en skål med fingrene. Tilsæt flormelis - mængden afhænger af, hvor sød du kan lide din kransekage. Tilsæt pasteuriserede æggehvider lidt af gangen og ælt marcipan, flormelis og æggehvide godt sammen.
  2. Del kransekagen i lige store klumper af det ønskede antal. Jeg lavede f.eks. 20 store kransekagestykker. Form klumperne til aflange kransekager. Brug fingrene til at presse kransekagen spids på toppen og bred for neden.
  3. Placér kransekagestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader i 8 - 12 minutter, altefter hvor gyldne du kan lide dem. Lad dem køle helt af på en bagerist.
  4. Smelt og temperer den mørke chokolade, hvis du ønsker at kransekagerne skal have chokoladebund. Læs evt. vores guide til chokoladetemperering. Dyp kransekagerne i chokoladen, så bunden dækkes af et jævnt lag. Bank den overskydende chokolade af og vend kransekagen på hovedet. Sæt dem til at stivne med bunden i vejret på en bagerist.
  5. Rør glasuren ved at røre æggehvide ud i flormelis til du får en passende konsistens. Kom glasuren i en sprøjtepose med en tyl med et lille hul, eller klip et meget lille hul i sprøjteposen.
  6. Sprøjt glasur på kransekagerne i én lang glidende bevægelse frem og tilbage over kransekagen. Løft dem væk inden glasuren stivner.

Opskriftsnoter

Opbevar kransekagen i lufttætte beholdere. De kan holde sig i 3-4 dage.