Udskriv
Amerikansk apple pie opskrift fra Bageglad

Amerikansk apple pie

Mængde 1 tærte (8 personer)

Ingredienser

Tærtedej:

  • 5 dl mel
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 230 g smør (frosset)
  • 11-12 spsk isvand

Tærtefyld:

  • 5-6 æbler
  • 1 dl brun farin
  • 2 spsk mel
  • 1 1/2 tsk kanel

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, sukker og salt sammen i en stor skål.
  2. Riv det frosne smør groft på et rivejern (pak en plastikpose omkring smørret, så er det lettere at holde på imens). Rør det groftrevne smør i melblandingen.
  3. Tilsæt isvandet lidt efter lidt imens dejen æltes med fingrene. Fortsæt med at ælte indtil dejen samler sig til en kugle.
  4. Del tærtedejen i to dele. Den ene del skal være lidt større end den anden. Pak de to dele dej i plastikfilm og stil dem i køleskabet i mindst en halv time.
  5. Smør et tærtefad med Ø24 cm. Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Drys mel på bordet og rul den største kugle af tærtedej ud til en cirkel der er stor nok til at dække bunden af dit tærtefad samt sidernes højde. Læg dejen i tærtedfadet og pres siderne på plads. Klip lidt af den resterende dej af, så der er lidt mindre at arbejde med, når låget lægges på.

  6. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Vend æblebådene i en skål med brun farin, mel og kanel. Fordel æbleblandingen oven på den nederste tærtedej i tærtefadet.
  7. Rul den lille tærtedej ud til en cirkel stor nok til at dække toppen af tærten. Læg dejen over tærten og fold kanterne af den nederste og øverste tærtedej sammen med fingrene, så der dannes en fin kant oven på tærten. Prik eller skær et par lufthuller i låget.
  8. Bag din apple pie ved 200 grader (alm. ovn) i 50-60 minutter, til tærten er gylden. Lad den køle af inden servering.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra Chef Michael Smith