Udskriv
Æblehorn med kanel opskrift fra Bageglad

Æble kanel horn opskrift

Mængde: 16 stk

Ingredienser

Dej til horn:

  • 75 g gær
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 500 g mel
  • 1 tsk salt
  • 250 g blødt smør

Æble-kanel fyld:

  • 2 æbler
  • 50 g blødt smør
  • 75 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i mælken i en skål. Tilsæt sukker, mel, salt og smør og ælt det sammen til en dej.
  2. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Mos smør, brun farin og kanel sammen i en skål.
  3. Del dejen i to. Rul hver portion ud til en stor cirkel. Skær cirklen ud i otte lige store dele.
  4. Læg en teskefuld fyld på den yderste kant af hver trekant. Læg en æblebåd ovenpå. Rul trekanten sammen fra den brede ende ind mod midten til et horn. Gentag processen med alle trekanterne og gentag med den anden halvdel af dejen.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir og placer hornene med åbningen nedad. Lad hornene hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
  6. Pensl hornene med pisket æg. Bag hornene ved 250 grader i almindelig ovn i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist inden servering.

Opskriftsnoter

Hornene er fryseegnede.