Udskriv
Gulerodskage opskrift fra Bageglad

Gulerodskage

Denne gulerodskage opskrift er nem og giver en luftig og svampet gulerodskage med den karakteristiske krydrede smag og lækre glasur. 

Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Samlet tid 1 time 30 minutter
Mængde: 1 bageform på cirka 22x30 cm

Ingredienser

Gulerodskage:

  • 400 g gulerødder
  • 4 æg
  • 2 1/2 dl rapsolie
  • 5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3/4 spsk kanel
  • 100 g hakkede nødder (valgfrit)

Flødeost glasur:

  • 200 g flødeost
  • 1 dl flormelis
  • 3 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Pisk æg og olie sammen i en skål. Rør mel, bagepulver, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser. Tilsæt revet gulerødder og hakkede nødder, hvis disse ønskes. Rør langsomt rundt til det fordeler sig i dejen.
  2. Smør en bageform. Fordel dejen i formen. Bag gulerodskagen ved 180 grader almindelig ovn i 30-35 minutter, til den slipper let i kanten og er gennembagt. Lad gulerodskagen køle helt af.
  3. Lav imens glasuren ved at komme flormelis og citronsaft i en skål. Tilsæt flødeost lidt ad gangen i små stykker og rør, til du får en cremet glasur. Sprøjt eller smør flødeost glasuren på gulerodskagen, når kagen er kølet helt af.