Udskriv
Sesam laks med japansk sauce

Sesam laks opskrift

Mængde 2 personer

Ingredienser

Japansk sauce:

  • 1/4 dl soja
  • 1 spsk mirin
  • 1/2 dl hønsebuillon
  • 1/4 tsk sukker
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1/2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk maizena
  • 1 1/2 spsk koldt vand

Sesam laks:

  • 1 æg
  • 2 stk laks
  • 1/2 dl sesamfrø
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

Japansk sauce:

  1. Rør soja, mirin, hønsebuillon, sukker, revet ingefær og presset hvidløg sammen i en lille skål. Rør maizena og vand sammen i en anden skål til maizenaen er opløst.

Sesam laks:

  1. Pisk ægget i en flad skål. Hæld sesamfrøene i en anden flad skål. Dyp den ene side af hver laksebøf først i æg og derefter i sesamfrø.
  2. Opvarm olie på en pande og steg laksen med sesamfrøene nedad i cirka fem minutter, til sesamfrøene er gyldne. Vend laksen og steg på den anden side indtil den er gennemstegt.
  3. Læg den færdigstegte laks på en tallerken og dæk med sølvpapir. Kom imens sauceblandingen på panden og lad det simre i 2 minutter under omrøring. Rør maizenablandingen i og lad saucen simre til den er tyknet. Hæld saucen over laksen og server straks.