Udskriv
Tebirkes opskrift fra Bageglad

Tebirkes opskrift

Mængde 12 stk

Ingredienser

Tebirkes dej:

  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 350 g mel

Tebirkes fyld:

  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og rør det sammen med mælk i en skål. Rør gær ud i smør-mælkeblandingen. Tilsæt salt, sukker, æg og mel og ælt det hele sammen til en glat dej.
  2. Rul dejen ud (dejen skal ikke hæve først) til en aflang firkant.
  3. Lav fyldet ved at mose smør, sukker og vanillesukker sammen til en remonce.
  4. Smør fyldet ud på midten af den aflange dejflade. Fold så dejen indover midten fra den ene side og så den anden side, så der bliver 3 lag. Skær ud til 12 stykker.
  5. Lad tebirkesene hæve i en halv times tid.
  6. Pensl tebirkes med æg. Drys birkes henover. Bag tebirkesene ved 225 grader almindelig ovn i 12-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.