Udskriv
Bedste brunsviger opskrift fra Bageglad

Brunsviger opskrift

Mængde: 1 bradepande

Ingredienser

Dej:

  • 500 g mel
  • 125 g blødt smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Fyld:

  • 100 g blødt smør
  • 200 g farinsukker

Fremgangsmåde

  1. Rør gærret ud i mælken. Tilsæt mel, sukker og salt. Ælt dejen sammen med det bløde smør indtil du har en glat dej.
  2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 30 minutter. Rul dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir så den fylder hele bagepladen.
  3. Lad dejen hæve tildækket igen i cirak 30 minutter.
  4. Prik nogle huller med fingeren rundt omkring på dejen, så overfladen bliver lidt ujævn.
  5. Kom smør og farinsukker i en gryde til at lave fyldet. Opvarm til smørret er smeltet og rør det godt sammen.
  6. Fordel fyldet over dejen på bagepladen i et jævnt lag. Bag brunsvigeren i ovnen ved 225 grader i cirka 20 minutter.