Udskriv
Blinis med laks og avocado, opskrift fra Bageglad

Blinis med laks og avocado opskrift

Mængde 25 stk (cirka)

Ingredienser

Blinis:

  • 1 dl boghvedemel
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 20 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • smør til stegning

Blinis fyld:

  • 2 bløde avocado
  • saften fra 1/2 citron
  • salt
  • 100 g røget laks
  • dild til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rør boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør det smeltede smør sammen med æg og mælk i en anden skål. Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
  2. Steg blinis på en blinispande eller en almindelig med smør. Hvis du bruger en almindelig pande skal du bruge 1 spiseskefuld dej per pandekage. Vend pandekagerne når der begynder at vise sig bobler på overfladen. Lad pandekagerne køle af på en tallerken.
  3. Mos avocadoerne med citronsaft og salt i en lille skål, til du får en blød avocadocreme. Fordel 1 teske avocadocreme på hver blini.
  4. Skær laksen ud i mindre stykker og fordel et lille stykke laks på hver blini. Pynt blinis med dild og server straks.