Udskriv
Kanelstang opskrift fra Bageglad

Kanelstang med remonce og creme opskrift

Mængde 2 store

Ingredienser

Gærdej:

  • 25 g gær
  • 1 1/2 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 35 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 450 g mel

Remonce:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 3 tsk stødt kanel

Pynt:

  • 1 æg til pensling
  • 150 g glasur
  • Vand til omrøring

Fremgangsmåde

  1. Rør gærret ud i vandet i en stor skål. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smeltet smør og æg. Ælt nu mel i lidt efter lidt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 30 minutter.
  2. Lav imens kagecremen efter instrukserne i opskriften. Stil cremen i køleskabet så den kan køle af. Lav remoncen ved at mose alle ingredienserne sammen med en gaffel i en lille skål.
  3. Del gærdejen i to og rul hver del ud til en stor firkant - det er en god idé at rulle den ud på bagepapir, så kanelstangen nemt kan flyttes over på en bageplade bagefter. Fordel remoncen på midten af firkanten så der er to sider uden remonce. Kom kagecreme ovenpå remoncen.
  4. Skær de bare sider af kanelstangen i strimler - jeg skar 12 strimler på mine. Fold nu strimlerne ind over hinanden skiftevis fra hver side. Flet hele kanelstangen. Fold enderne af kanelstangen godt ind og tryk til, så fyldet ikke kan ryge ud når den bages.
  5. Pensl kanelstængerne grundigt med æg og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 15-18 minutter, til de er gyldenbrune. Lad kanelstængerne køle af på en bagerist.
  6. Rør glasuren og pynt kanelstængerne, når de er kølet helt af.

Opskriftsnoter

Foldemetoden er inspireret af Maden i mit liv