Udskriv
Muslibar opskrift fra Bageglad

Hjemmelavet muslibar opskrift

Mængde 12 stk

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 75 g farinsukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g grofthakkede nødder , fx hasselnødder
  • 25 g kokosmel
  • 100 g rosiner
  • 25 g tørrede tranebær
  • 25 g kokosolie
  • 1 revet æble
  • 1 dl lys sirup
  • 1/4 dl rapsolie
  • 2 æg

Fremgangsmåde

  1. Rør havregryn, farinsukker, kanel, vanillesukker, salt og mel sammen i en skål. Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hakkede nødder, kokosmel, rosiner og tranebær og rør det sammen.
  2. Rør kokosolie, revet æble, sirup, rapsolie og æg sammen i en anden skål og hæld det i skålen med de tørre ingredienser. Rør massen sammen grundigt.
  3. Pres muslibar massen ud i en bageform beklædt med bagepapir på cirka 32 x 22 cm, så den er fordelt i et jævnt lag.
  4. Bag muslibarerne ved 175 grader varmluft i 30 minutter. Tag muslibarerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Løft muslibarerne op ved hjælp af bagepapiret og skær dem ud i 12 stykker, inden massen bliver helt kold.
  5. Kom muslibarerne på en bagerist og bag dem ved 125 grader varmluft i yderligere 10 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Muslibarerne kan holde sig cirka 1 uge i en lufttæt beholder.