En vidunderlig syrlig og let vanilje smørcreme med cream cheese. Oplagt til at smøre på kager, for at ophøje smagsoplevelsen, eller til at sprøjte på cupcakes, da glasuren holder fast form.
1-4spskmælk eller piskefløde(efter ønsket konsistens)
Sådan gør du
Kom blødt smør i stykker og cream cheese i en skål. Pisk det helt glat med elpisker eller på røremaskine.
100 g blødt smør, 200 g cream cheese
Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk ved lav hastighed. Når alt flormelis er tilsat pisk ved høj hastighed til glasuren bliver luftig. Tilsæt vaniljeessens og pisk det i.
450 g flormelis, 1 tsk vaniljeessens
Tilsæt mælk eller piskefløde for at justere konsistensen. Mere mælk giver en blødere glasur, mere flormelis giver en mere fast glasur.
1-4 spsk mælk eller piskefløde
Noter
*MÆNGDE: 1 portion af opskriften giver nok smørcreme til et tyndt lag overtræk på en kage med Ø22 cm, et tykt lag glasur oven på en firkantet kage på cirka 23 x 33 cm eller sprøjtet glasur (som på billedet) på 16-18 cupcakes. KONSISTENS: Smørcremens konsistens styres af forholdet mellem flormelis og mælk. Hvis din glasur er for fast, tilsæt lidt mælk. Er din glasur for flydende, tilsæt lidt mere flormelis. OBS: Hvis dit smør var meget blødt kan det give en for blød glasur. Stil blot smørcremen i køleskabet indtil den får en mere fast konsistens.