Udskriv
Chokoladekage med appelsin - Opskrift fra Bageglad

Chokoladekage med appelsin

En luftig og lækker chokoladekage opskrift med et friskt pift af appelsin. Denne chokoladekage er nem og hurtig at lave, og smager helt fantastisk.

Ret Dessert
Samlet tid 1 time 30 minutter
Mængde: 10 personer

Ingredienser

  • 185 g stuetempereret smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 180 g mel
  • tsk bagepulver
  • 50 g god mørk chokolade
  • 2 spsk kakao
  • 1 dl mælk
  • reven skal fra 1 appelsin
  • 1 dl appelsinsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn). Smør en form eller kom bagepapir i.

  2. Rør det bløde smør sammen med sukker på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æggene.
  3. Smelt den mørke chokolade i mikroovnen (husk at røre i det indimellem) og rør det sammen med mel og bagepulver. Tilsæt kakao, reven appelsinskal, mælk og appelsinsaft. Bland det med sukker-smør-blandingen.
  4. Hæld dejen i formen og bag den på nederste rille i ovnen. En høj chokoladekage i springform bages i 45-60 minutter. En flad chokoladekage i bageform bages i 30-40 minutter. Kagen skal endelig ikke have for længe, da den så bliver tør, så hold øje med den.