Udskriv
Kanelgifler opskrift fra Bageglad

Kanelgifler opskrift med marcipan

Mængde 10 stk

Ingredienser

Dej:

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g blødt smør
  • 300 g mel

Remons:

  • 80 g blødt smør
  • 150 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i 45 min.
  2. Rør smør, marcipan, rørsukker og kanel sammen til en ensartet remons. Rul dejen ud i ½ cms tykkelse og fordel remonsen jævnt på dejen. Rul dejen sammen og skær den ud i 3 cm bredde stykker.
  3. Sæt kanelgiflerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Sørg for at pensle siderne grundigt så fyldet ikke løber ud. Bag kanelgiflerne i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Familiejournalen