Citron cupcakes med vanille frosting

Citron cupcakes med vanille frosting
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Citron cupcakes med vanille frosting fra Bageglad

Jeg er typen der aldrig får nok af sukker og søde sager, men jeg er godt klar over, at de fleste kan blive lidt overvældet af et tykt lag frosting – især mine forældre som ofte står model til mig og Mettes kagekreationer. Derfor er disse citron cupcakes rigtig gode da de mikser det søde med det sure idet selve cupcaken har en frisk smag af citron.

Citron cupcakes med vanille frosting fra Bageglad

Disse cupcakes består af citron kager med vanille glasur. Citron kagerne bages i muffinsforme.

CupcakedejBagte cupcakes

Man kan øge mængden af citron i denne opskrift hvis man foretrækker en meget frisk og sur kage. Jeg synes mængden der er angivet er en passende kontrast til den søde vanille buttercream frosting, men prøv dig frem!


Rose cupcakeCitron cupcake

Jeg valgte at bruge en 2D tyl til at sprøjte et rosemønster med vanilleglasuren. Resultatet er et tyndere lag frosting end hvis man sprøjter en swirltop hvilket jeg synes er passende til denne mere sure cupcake.

Cupcakes med roser

Disse cupcakes er dejlig svampede og luftige. De er bedst samme dag de bliver bagt, men kan også spises dagen efter.

Cupcakes med rose glasur

Citron cupcakes med vanille frosting fra Bageglad

Citron cupcakes opskrift med vanille frosting

Mængde:: 18 cupcakes
Udskriv

Ingredienser

Citron cupcakes:

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fintrevet citronskal fra 2 citroner
  • 4 spsk citronsaft

Vanille smørcreme:

Fremgangsmåde

Citron cupcakes:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk smørret til det er luftigt. Tilsæt sukker og æg og pisk yderligere. Tilsæt mel, bagepulver, citronskal og citronsaft og rør godt rundt.
  3. Fordel dejen i 18 muffinsforme - formene skal være 3/4 fyldte. Bag citroncupcakesene ved 180 grader i 15-18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Vanille smørcreme:

  1. Lav smørcremen efter anvisning i opskriften. Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på de afkølede citron cupcakes.

 


5. november 2014 af Trine 4 kommentarer

Kommentarer (4)

  • Ditte Svar

    Bliver de ok efter en tur i fryseren? Vi skal holde barnedåb og har simpelthen ikke tid til at bage dem aftenen før.

    14. maj 2019 at 06:38
    • Trine Svar

      Hej Ditte
      Ja de er fryseegnede 🙂 selvfølgelig uden glasuren. god fornøjelse!

      14. maj 2019 at 07:58
  • Bettina Svar

    Hvilken størrelse forme bruger du? Jeg gangede opskriften med 1,5, og jeg fik kun til 15 muffins.

    5. oktober 2018 at 21:03
    • Trine Svar

      Hej Betina
      Jeg bruger “almindelige” muffinsforme med Ø5cm. Fyldte du formene 3/4 op?

      8. oktober 2018 at 18:26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven