Jordbær / hindbær krummekage

Jordbær / hindbær krummekage
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Jordbærkage med flødeskum

Så er sommeren lige så stille ved at være forbi og studiestart og arbejde lurer lige rundt om hjørnet. Jeg holder krampagtigt fast i de sidste solstråler og betaler gerne en mindre formue for jordbær og andet sommergodt.

Forleden blev disse jordbær forvandlet til en fantastisk jordbær krummekage. Krummekage – hvad er det? Jamen det er simpelthen en kage med den lækreste (og jeg mener lækreste) smuldrede topping der tager kagen op i helt nye højder. Så leder du efter et alternativ til den klassiske jordbærkage med creme og mazarin er denne et must. Den bedste reklame for denne kage må være, at min kæreste proklamerede at det er den bedste kage, han nogensinde har smagt! Velbekomme!

Jordbærkage med flødeskum

Kagen består af tre lag: en luftig vanillebund, jorbær og til sidst den lækre krummetopping. Man kan også bruge hindbær i stedet for – jeg har lavet denne kage mange gange og det er lidt forskelligt, hvad jeg bruger, da begge dele smager vildt godt.


De forskellige lag laves hver for sig. Bunden er tyktflydende, så brug en dejskraber til at fordele dejen jævnt ud i en rund springform. Fordel derefter jordbær eller hindbær og krummetoppingen ovenpå.

KagebundHindbærkageKrummekageJordbærkage opskrift

Resultatet bliver denne flotte jordbærkage.

Hindbær krummekage opskrift

Jordbærkage med flødeskum

Jordbærkage med flødeskum opskrift

Mængde:: 22 cm kage
Udskriv

Ingredienser

Vanillebund:

  • 2 1/4 dl mel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 85 g blødt smør
  • 3/4 dl græsk yoghurt 2%
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vanillepulver

Jordbærfyld:

  • 1 bakke jordbær (400-500 g)
  • spsk sukker
  • 1 spsk maizena

Krumme topping:

  • 4 dl mel
  • 1 3/4 dl farinsukker
  • 1 3/4 dl sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 110 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Smør en 22 cm rund springform og for den evt. med bagepapir. Rør mel, sukker, bagepulver og blødt smør sammen i en skål med elpisker til du får en smuldret dej.
  2. Kombinér græsk yoghurt, æg, æggeblomme og vanillepulver i en anden skål. Tilsæt den våde blanding i den smuldrede dej lidt efter lidt og rør med elpiskeren til du får en glat, tyk dej.
  3. Fordel dejen i springformen i et jævnt lag med en dejskraber.
  4. Skyl og rens jordbærene og skær stilken af. Skær jordbærrene i skiver og drys med sukker og maizena. Fordel jordbærskiverne i springformen oven på vanillebunden.
  5. Mos alle ingredienserne sammen med en gaffel til du får en krummelignende dej. Fordel krummedejen oven på jordbærfyldet. Bag kagen i ovnen i 40-50 minutter til en strikkepind stukket i vanillebunden ikke viser tegn på ubagt dej.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Butter Baking

 

670x670 (0x0)

11. august 2012 af Trine 8 kommentarer

Kommentarer (8)

  • Maria Svar


    Virkelig lækker kage! Det var første gang, jeg bagte en crumble, men det var SÅ nemt og den blev rigtig rigtig god. Jeg bagte den med friske jordbær for en måneds tid siden og vil nu prøve med friske brombær 🙂

    19. juli 2018 at 08:57
  • Gynna visby wickberg Svar

    Hej – jeg Er netop faldet over din opskrift på jorbær crumble kage med fast Vaniliekagebund og har et enkelt spørgsmål. Kan jeg bruge frosne jordbær som er optøet m vanilie sukker og skal jeg stadig komme lidt maizenamel ved. Vil nemlig gerne kunne bage kage hele året og ikke kun i jordbærsæsonen. Glæder mig til dit sVar og til at Bage kagen. Mvh. Wickberg…

    2. august 2015 at 18:54
  • Liza Svar


    Nøj, hvor ser det lækkert ud! Den skal helt klart prøves 🙂

    13. september 2013 at 11:37
  • Jeanne Svar

    Så bliver den helt sikkert lavet på dagen 🙂 Tak for svar og god sommer!

    16. juli 2013 at 07:49
  • Jeanne Svar

    Hejsa…
    Den ser bare lækker ud og vil gerne forsøge mig med den på torsdag, men kan man evt. bage den dagen før eller er det bedst at bage den på dagen?

    Mvh. Jeanne

    14. juli 2013 at 17:27
    • Trine Svar

      Hej Jeanne,
      Jeg kan personligt bedst lide, når kagen er lun. Krummetoppingen kan blive en anelse blødere dagen efter, men den kan absolut spises, dog vil jeg mene, at den er bedst på dagen. God fornøjelse!

      14. juli 2013 at 22:41
  • opholdsrum Svar

    uha, det bliver jeg nødt til at få afprøvet! Jeg plejer bare at lave crumblecake uden bund, men den her vaniljekage ser uimodståelig ud! 🙂 

    25. august 2012 at 14:58
    • Trine Svar

      ja det er ligesom den bedste kombination af det hele med krummetoppingen, frugtfyldet og bunden. plus saften fra bærrene trænger lidt ned i bunden, så den bliver ekstra god 😉

      30. august 2012 at 15:37

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven