Bløde grissini brødstænger

Bløde grissini brødstænger
 

  • 0-1 time
  • Middel
Grissini opskrift fra Bageglad

Jeg fik nogle venner på besøg til at se Voice finalen på TV2 og lavede derfor denne snack, som jeg ved er populær. Disse bløde grissini bliver altid spist og er der ekstra er de også gode dagen efter.

Så hvis du skal have gæster til middag eller blot se Paradise Hotel med veninderne er disse hjemmelavede grissini perfekte. De er bløde og lækre, smager fantastisk og så kan de laves i forvejen.

Dejen æltes og rulles tyndt ud, enten på et melet bord eller direkte på en bageplade beklædt med bagepapir. Derefter skæres grissinierne ud i lange strimler og pensles med en smør-olieblanding inden de sættes i ovnen. Jeg skærer mine brødstænger ud i halvanden centimeters bredde, men de kan selvfølgelig også skæres smallere.


Efter bagningen pensles grissinierne med smør blandet med tørrede krydderier, for eksempel oregano og basilikum. Til sidst skæres de over i mindre stykker.

Bage grissini stængerHjemmelavede grissini

Server grissinierne med dip, for eksempel guacamole, cremefraiche dip eller salsa.

Brødstænger opskrift

Grissini opskrift fra Bageglad

Krydrede grissini opskrift

Mængde:: 20 grissini
Udskriv

Ingredienser

  • dl mel plus drys til bordet
  • 1 tsk groft salt
  • tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 45 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • Tørret krydderi (f.eks. basilikum eller oregano) eller frø (f.eks. sesam)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, groft salt og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk lidt efter lidt og ælt, til det danner en glat dej.
  2. Rul dejen ud til cirka en halv centimeters tykkelse, enten på et melet bord eller direkte på en bageplade beklædt med bagepapir - gerne så firkantet som muligt. Skær dejen ud i 10 lange strimler.
  3. Smelt en tredjedel af smøret med 1 spiseske olivenolie. Pensl blandingen på grissinierne og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad grissinierne blive på bagepladen. Smelt nu de resterende to tredjedele af smøret. Rør et krydderi i, fx basilikum og oregano. Pensl nu krydderi-smørblandingen over de færdigbagte grissini.
  4. Lad grissinierne køle af i 20 minutter før de skæres i halve.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Lifes Ambrosia


7. marts 2012 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven