Pandekager med appelsincreme

Pandekager med appelsincreme
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Pandekager med appelsincreme

Når sommeren er over os og det er skønt vejr leder jeg altid efter gode opskrifter til sommerdesserter. Det her er en af dem, lækre pandekager med frisk appelsincreme!

Pandekager med appelsincreme

Dette er en twist på klassiske pandekager med is, sukker og syltetøj. Pandekagerne fyldes i stedet med en lækker appelsincreme som giver et friskt pif til pandekagerne.

Der kommes revet appelsinskal og appelsinsaft i en tyk kagecreme, som fordeles i pandekagerne som enten serveres som små pakker eller rullet med appelsincremen i.


Server for eksempel pandekagerne med appelsincreme med små skiver appelsin til.

Pandekager med appelsincreme

Pandekager med appelsincreme opskrift

Mængde:: 12 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

Pandekager:

Appelsincreme:

  • 3 æggeblommer
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 tsk mel
  • 4 dl mælk
  • 1/2 tsk vanillesukker
  • Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk appelsinsaft

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommerne og ægget sammen med sukker, mel og mælk i en lille gryde. Tilsæt det revne appelsinskal og appelsinsaften. Varm blandingen op til det koger på lav varme mens der piskes.
  2. Når cremen koger tages gryden af varmen med det samme. Rør nu vanillesukker i cremen og lad cremen køle af.

Opskriftsnoter

Cremen kan laves i forvejen og stilles i køleskabet - sørg for at komme plastikfilm helt ned på cremens overflade for at undgå, at der dannes skorpe.

 


15. juli 2013 af Mette 4 kommentarer

Kommentarer (4)

  • Hanne Lindholm Svar

    Serveres pandekagerne kolde med cremen indeni?

    23. marts 2018 at 12:44
  • Malene Svar

    Hej.

    Virkelig lækker opskrift – og virkelig god ide at erstatte den traditionelle is og syltetøj med noget andet. Jeg har lige et par spørgsmål i forhold til cremen. Er det muligt at erstattet appelsinskallen og saften med citron? Og kan man bruge sødemiddel i stedet for almindeligt sukker?
    Mvh. Malene

    3. september 2013 at 19:11
    • Mette Svar

      Hej Malene, tak for din kommentar. Umiddelbart tror jeg sagtens, at du kan erstatte appelsin med citron – pas dog på, ikke at tilsæt for meget citron. Vi har ikke prøvet med sødemiddel, men prøv dig frem. Vi glæder os til at høre om resultatet!

      15. september 2013 at 13:26
  • Pandekager med appelsincreme Om kost og ernæring Svar

    […] Læs hele artiklen her på >>: Bageopskrifter med flotte billeder fra Bageflad […]

    21. juli 2013 at 21:24

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven