Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over – lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

BageformBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Se også disse opskrifter, hvor brownies indgår:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Skriv gerne en kommentar og bedøm med stjerner nederst på siden, hvis du prøver opskriften. Vi vil også rigtig gerne se et billede – tag det med @bagegladInstagram så vi kan se det!

Se også disse andre lækre kageopskrifter:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies

Mængde:: 1 bageform på cirka 26x18 cm
Udskriv

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  4. Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  5. Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.

  6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Opskriftsnoter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 

Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.

Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 


4. september 2012 af Trine 746 kommentarer

Kommentarer (746)

  • Dorte Svar


    Så lækker og nem brownie. De unge sagde, at jeg ikke kunne bage den uden rigtig chokolade, men de måtte indrømme, at den smagte super og tilmed billig.

    22. maj 2019 at 14:24
  • Kasper Svar

    Hejsa.
    Når der står at sikker og æg skal piskes sammen, skal det så piskes til det er cremet (ligesom hvis man laver is) eller skal det “bare” være pisket sammen kort til en ensartet masse?

    20. maj 2019 at 17:56
    • Trine Svar

      Hej Kasper
      Det skal bare piskes sammen til det er luftigt. 1-2 min 🙂

      20. maj 2019 at 18:36
  • Mai Svar

    Hej
    Kan denne kage laves om muffins istedet?

    14. maj 2019 at 18:24
    • Trine Svar

      Hej Mai
      Det bliver nogle meget flade muffins da dejen ikke hæver 🙂 Jeg tror de vil blive for klæge hvis du fylder en muffinsform helt op med dejen.
      Brownies er som sådan ikke så velegnede til muffins – kun som bund.

      14. maj 2019 at 18:54
  • Nis Svar


    Med garanti verdens bedste kage!!! Har fulgt denne opskrift et par gange nu.

    12. maj 2019 at 15:51
  • Louise Svar


    Absolut verdens bedste brownie og super nem at lave 😊

    25. april 2019 at 12:16
  • Gustav Svar


    mega skøn kage bagte den til min datter på 8 og hun elskede den. dog fik hun en allergisk reaktion og desværre skulle der et sygehus og et par pæne sygeplejesker 😉 til at helbrede hende:(. den smagte godt men vil lige påpege at den nok nærmere skal have 5 minutter vis den skal være en go klattet brownie.

    22. april 2019 at 15:47
    • Olav Svar


      hej Gustav. Jeg bagte kagen til min søn Emils konfirmation og den blev ikke helt som forventet kort sagt ingen spiste af den undtagen mig. og nu ligger jeg med fugle influenza og det har jeg gjort de sidste 2 dage. den smagte meget godt i starten men så kom der en ond eftersmag.

      jeg ville hellere give den omkring 25 – 30 min. personligt ville jeg dog tilsætte lidt dild for at ophæve smagen.

      22. april 2019 at 15:57
      • Trine Svar

        Hej Olav
        Jeg ved ikke hvad du har puttet i din brownie for at give en mærkelig eftersmag, men jeg håber da at du vil forsøge igen og følge ingredienslisten præcist. Mht. fugleinfluenza lyder det da spøjst, men det er i hvert fald ikke fra din kage.

        22. april 2019 at 18:15
    • Trine Svar

      Hej Gustav
      Jeg ved ikke om du har skrevet forkert mht. foreslået bagetid, men hvis du kun bager den i 5 minutter er det i hvert fald en klat dej, ja! 🙂

      22. april 2019 at 18:16
  • Charlotte Svar

    Hej Trine og Mette

    Kan hvedemelet mon erstattes med majsmel, med samme gode resultat?

    22. april 2019 at 10:02
    • Trine Svar

      Hej Charlotte
      Vi bager stort set aldrig med majsmel, så der må vi være dig svar skyldig! Det får sandsynligvis en anden tekstur. Men fortæl os gerne hvordan det går hvis du prøver 🙂

      22. april 2019 at 18:08
      • Charlotte Thoft Pedersen Svar

        Hej Trine
        Tak for hurtigt svar 🙂 Vi skal have gæster og deriblandt en eller flere med gluten allergi – derfor mit spørgsmål om majsmel 😉

        22. april 2019 at 19:56
        • Charlotte Thoft Pedersen Svar

          Sorry!!! Jeg mener selvfølgelig mandelmel og ikke majsmel 😉

          22. april 2019 at 19:58
          • Trine

            Haha okay – altså jeg tror da godt det kan fungere? Kagen skal jo ikke hæve. Men har ikke prøvet 🙂

            22. april 2019 at 19:59
  • Emma Svar


    Dette er den bedste brownie jeg nogensinde har smagt og bagt. Jeg har brugt denne opskrift i mange år nu, og jeg bager den nok 10-15 gange om året. Nogen gange serverer jeg den som den er (evt. med is til) og jeg laver den også ofte med en form for mousse ovenpå.
    ALLE jeg serverer den for roser den til skyerne, og jeg deler altid glædeligt opskriften. Jeg har altid tænkt på at skulle skrive denne kommentar eftersom at have brugt opskriften så mange gange – jeg kan den næsten i hovedet.
    Så hvis du overvejer at bage den – GØR DET! 🙂

    14. april 2019 at 18:33
    • Trine Svar

      Tak for den søde kommentar! 😊

      15. april 2019 at 11:57
  • Jette Lohmann Svar


    Skøn brownie

    22. marts 2019 at 22:08
    • Natalie Svar


      Nem og god opskrift. Kan helt klart anbefales! 😉

      1. april 2019 at 14:39
  • Vibeke Svar

    Hej
    Noget er simpelthen gået galt for mig.
    Min form er 22*22 – den fik 25 min.
    Den er som en chokoladekage, lidt øv..
    jeg ved ikke om jeg skal prøve igen i morgen eller lave en anden.
    Er det en dårlig ting at piske ingredienserne?

    16. marts 2019 at 01:12
    • Trine Svar

      Hej Vibeke
      Du kan sagtens piske ingredienserne, dog ikke efter du kommer de tørre ingredienser og smørret i det våde – der skal du kun røre stille og roligt, ikke piske.
      Når du siger at din brownie blev som en chokoladekage tænker jeg, om du mener, at den blev luftig og høj eller? Husk at der ikke skal bagepulver i kagen.
      Din form er en anelse større end det opskriften er beregnet til, så du har nok fået en lidt fladere kage end det er meningen.
      Husk også at kagen skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.

      19. marts 2019 at 09:05

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven