Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:
Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
987 kommentarer
Jeg bagte den i tirsdags med 100 gram mørk chokolade, som jeg smeltede sammen med smørret, i stedet for nødderne. Den var FORTRYLLENDE!!!! 🙂 Jeg bager den igen i dag, fredag, nu efter opskriften og med 100 gram mørk chokolade!
De brownies er jo fantastiske! Utroligt at sådan en simpel opskrift kan være så smagfuld.
Jeg er helt forelsket 😉
– og det virkede kanon med at have rasp i bunden!
Skal den i køleskabet efter den har været i ovnen?
Nej, den skal bare opbevares lufttæt 🙂
[…] ned. Det er så dejligt med hjemmebag, og jeg har virkelig fået en hang til mine egne brownies. De smager skønt, og det synes Jesper heldigvis også. Dem bager jeg derfor ofte til […]
Hej
denne kage er blevet mIn absolut faVorit! I den anledning af har jeg lovet at bage den til min venidnes fødselsdag. Har du Gode Erfaringer mEd at Den bliver frøSset ned?
Jeg tænkte på om man kan smelte 200g mørk chokolade istedet for 4 spsk cacaopulver pulver??
Det lyder lækkert, dog nok en anelse for kraftig chokolade til min smag – men det er helt forskelligt hvor chokoladeglad man er. Lad mig endelig høre resultatet!
Det blev en rigtig dejlig kage og den gik rent ind hos alle. Så der er blevet vores nye ferie kage:)
Det lyder rigtig godt! Jeg er glad for, at den var populær.
Du kan altid putte rigtig chokolade i, men hvis du virkelig vil have chokoladesmag skal der kakaopulver i! Jeg kan bage de MEST mørk chokolade smagende muffins, og der er KUN kakao pulver i, men også meget af det 😉
Kagen er i ovnen nu, og jeg er ret spændt på resultatet.. især fordi jeg IKKE har læst opskriften rigtigt og tænkte, at det med rasp i bunden ikke var sååå vigtigt.. Jeg har i stedet for lagt bagepapir. Så er ret spændt på resultatet!
Hej Maria,
Haha sådan kan det gå! Jeg er sikker på at dine brownies alligevel blev supergode – raspen gør bare, at de bliver ekstra sprøde i bunden.
De blev helt fantastiske trods bagepapir i bunden 🙂 TAK for super god opskrift og meget nemt at følge… og HUSK lige at læse det hele, før I begynder.. vil helt sikkert næste gang prøve at bruge raspen 🙂
MUMS! De her brownies sidder bare lige i skabet. Tusind tak for den bedste brownie opskrift! 🙂
– Jeg har lavet denne opskrift tre gange. Første gang gik lidt galt, da den bradepande jeg brugte var for stor, så brownien blev for tynd. Men jeg lavede en portion igår, og den blev.. mmmmmh. Min trejde portion er i ovnen ligenu, og kan ikke vente til at smage på den 🙂
TUSIND TAK!
Hej
har prøvet din opskrift for første gang igår. Lavede dobbelt portion og tilføjede 200g smeltet mørk chokolade, og 40 g groft hakket chokolade.
Bagte den i en bradepande, den skulle have præcis 25 min. Mums en lækker kage. Tak for en super opskrift. Den er gemt til næste gang der skal lækkerier på bordet 🙂
Hej Anne,
Uhmmm det lyder lækkert! Jeg er glad for at din brownie blev vellykket 😀
Jeg må simpelthen rose denne lækre opskrift. De blev præcis som på dit billede og beskrivelse.
Jeg lavede dobbeltportion til mine gæster igår og de elskede dem også:)
Hej Ida,
Dejligt at høre at dine brownies blev gode. Det er altid et sikkert hit hos gæster 😉
Hej kan man evt komme chokoladestykker i istedet for valnødder
Hej Marianne,
Ja det kan du sagtens. Jeg ville bruge mørk chokolade hvis jeg var dig 🙂