Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:
Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
982 kommentarer
Hej 🙂
Vil prøve at bage den her brownie til min
søns fødselsdag på torsdag.
Han vil gerne have glasur på – har du en god opskrift på glasur du kan anbefale?
Hulsner fra Mette
Hej Mette
Lav denne chokolade smørcreme, den vil I elske 🙂
http://www.bageglad.dk/chokolade-smoercreme/
Når I laver spørgeskemaundersøgelse, så undlad det for mobilbrugere…det er umuligt at bruge siden, fordi man IKKE kan lukke pop-up’en
Hej Trine
Jeg elsker denne opskrift, og står nu og skal bage en bradepande. Er en fordobling af opskriften nok tror du? – jeg har en standard ovn.
Hej Rie
Nej det tror jeg bestemt ikke, så er det i hvert fald en meget lille bradepande 🙂 Se målene øverst i opskriften og gang op ift. målene på din bradepande. Jeg anbefaler dog ikke at lave mere end tre-dobbelt portion ad gangen, så hellere lave dejen ad flere omgange.
Super lækker brownie 😋
Nem at lave, har lavet den utallige gange efterhånden, og alle er vilde med den!
Den er desuden EKSTRA lækker hvis man erstatter de 100 gr. nødder med groft hakket chokolade stykker. Jeg bruger gerne 50 gr. hvid og 50 gr. mørk ☺️
Held fantastisk brownie
Vil denne brownies kunne fryses? Står nemlig og skal lave brownies til bryllup (50pers) og med en nyfødt på armen og alt mad der skal laves vil dette være super 😅
Hej Louise
Ja det kan den. Der står præcist hvordan under “noter” i opskriften 😊
Har bagt brownien måske 20 gange. Den er stadig god og alle spørger altid efter opskriften. Jeg kan den i hovedet nu. Tak for verdens bedste brownies !
Den ser rigtig lækker ud og opskrifen lyder god 🙂
Hvor mange personer eller vil I skyde at opskriften passer til?
Hej Signe
Der bliver cirka 12 stykker brownie af denne portion. Så kan du selv vurdere, hvor meget dine gæster kan spise 😊
Hvad er alm ovn (symbol)
Hej Isabella
Det afhænger af din ovn, du kan kigge i manualen for at være helt sikker. Men det er ofte et symbol med to vandrette streger.
Jeg skal igang med at lave kagen, men jeg har ikke en bageform, så kan man bruge et ildfast fad og beklæde det med bagepapir og så hælde blandingen ovenpå? Og er der erfaringer med, at kagen bliver ekstra god hvis der kommer nødder og / chokolade i?
Hej Maria
Et ildfast fad er kraftigere end en bageform og vil derfor ikke bage kagen på samme måde. Du skal nok justere bagetiden og jeg tror ikke, at du kan få den sprøde kant ligeså sprød.
Du kan læse andre læseres kommentarer her på siden, hvor mange skriver hvad de har kommet i, f.eks. chokolade og nødder.
Tak for svar. Hvordan ville du justere på bagetiden? Ville du give længere tid eller ved højere temperatur?
Hej Maria
Jeg tror du skal bage den længere – men du må prøve dig lidt frem, jeg bager nemlig aldrig selv i ildfast fad. Jeg ville anbefale dig at købe en bageform 😉
Hej Maria 🙂 jeg bager i ildfast fad, og gir den ikke mere eller mindre, den er stadigvæk sprød og lækker 😉