Mosaiko - chokolade hasselnød kage
Udskriv

Kiksekage

Denne lækre kiksekage med Digestive og hasselnødder er en ordentlig chokoladebombe, som er rigtig nem at lave. Det er en no-bake kiksekage, som mætter mange munde.
Ret Dessert
Køkken Tysk
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Antal 8 -10 personer

Ingredienser

  • 250 g usaltet smør
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 35 g + 165 g flormelis
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 225 g Digestive kiks
  • 75 g hele hasselnødder

Sådan gør du

  • Smelt smørret og stil det til side, så det kan køle af.
  • Kom æggehviderne og salt i en skål og pisk æggehviderne med en elpisker til de er hvide og relativt stive. Tilsæt 35 g flormelis og fortsæt piskningen, indtil æggehviderne er helt stive - de er færdige når du kan vende bunden i vejret på skålen uden at æggehviderne falder ud).
  • Kom det smeltede smør i en skål med 165 g flormelis, kakao og vanillesukker og rør det sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk det hele sammen.
  • Tilsæt så de stive æggehvider og rør dem forsigtigt i kakaoblandingen, uden at slå luften ud af dem.
  • Knus Digestive kiksene groft. Tilsæt Digestive kiks og hele hasselnødder til dejen og vend dem rundt, uden at slå luften ud af æggehviderne.
  • Beklæd en form, f.eks. en brødform, med plastikfilm og fordel dejen i. Glat dejen ud med en spatel eller bagsiden af en ske, så den er helt jævnt fordelt.
  • Stil formen i fryseren i minimum 2 timer.
  • Vend chokoladekagen ud på et spækbræt, så bunden bliver til toppen, og pil plastikfilmen af. Skær chokoladekagen ud i tynde skiver og server straks.

Noter

Opbevar chokoladekagen i fryseren.
Tilpasset fra MyGreekDish