Udskriv
Poke bowl opskrift med laks

Poke bowls med laks

Mængde: 4 personer

Ingredienser

Laks:

  • 200-350 g sushilaks f.eks. laksehale (cirka)
  • 1 dl soya
  • 2 spsk risvineddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1/2 spsk fintrevet ingefær

Poke bowl:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 9 dl vand
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk teriyakisauce
  • Vegetabilsk olie til stegning
  • 400 g frisk ananas
  • 50 g agurk
  • 100 g rød spidskål
  • 2 modne avocado
  • 100 g edamamebønner uden skal
  • 2 spsk sorte sesamfrø

Fremgangsmåde

Laks:

  1. Fjern skinnet fra laksen og skær det ud i små firkantede stykker. Kom det i en frysepose sammen med de resterende ingredienser til laksen og lad det ligge i marinaden i minimum 30 minutter inden servering.

Poke bowl:

  1. Kom ris og vand i en gryde og kog risene efter anvisning på pakken.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem julienne. Svits gulerødderne i lidt olie på en pande ved høj varme. Tilsæt teriyakisauce og lad dem stege i 2-3 minutter, til de er møre men stadig har bid. Kom gulerødderne på en tallerken og stil dem til side.
  3. Skær ananas ud i små stykker. Skyl og skær agurk ud i skiver og halvér dem. Skyl og skær den røde spidskål ud i små stykker.
  4. Halvér avocadoerne, fjern stenene og skær dem ud i både.
  5. Lige inden servering fordeles risene i fire store skåle. Tag laksen op af marinaden og fordel den oven på risene. Hæld lidt af marinaden over risene i hver skål, men ikke for meget for så kan risene ikke spises med pinde, hvis de ikke længere klistrer.
  6. Pynt så dine pokebowls med grøntsagerne og frugten og drys til sidst sesamfrø over. Server straks.