Udskriv
Cremet brombær is opskrift fra Bageglad

Cremet brombæris

Ingredienser

  • 200 g frosne brombær
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk + 1,5 dl sukker
  • 2 pasteuriserede hele æg
  • 3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Kom frosne brombær, vand og 2 spiseskefulde sukker i en lille gryde og tænd for høj varme og lad brombærblandingen koge op. Når det koger skrues ned til middel varme. Lad det småkoge i 2-3 minutter. Pres så brombærblandingen igennem en sigte ned i en skål, så der kun er saft tilbage. Stil brombærsaften i køleskabet i minimum 30 minutter til saften er lunken.

  2. Kom 1,5 dl sukker og de pasteuriserede æg i en skål. Pisk med en elpisker eller på en røremaskine med piskeris indtil blandingen svulmer lidt op. Hæld så den lunkne brombærsaft i æggemassen og rør godt rundt med en ske, til saften er helt fordelt.

  3. Kom piskefløden i en anden skål og pisk den til flødeskum. Rør så stille og roligt piskefløden over i brombærblandingen uden at slå luften ud af piskefløden, indtil brombærsaften er helt fordelt.
  4. Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.

Opskriftsnoter

På min ismaskine skal isen have 60 minutter og så efterfryser jeg den i minimum 30-60 minutter inden servering, hvis jeg ønsker helt fast is til at lave kugler med – men det varierer fra maskine til maskine.