Udskriv
Flæskesteg med sprøde svær fra Bageglad

Flæskesteg med sprøde svær

Vejledning til at stege en saftig flæskesteg med helt sprøde svær. Brug et stegetermometer for at få den helt rigtige kernetemperatur på din steg.

Ret Hovedret
Samlet tid 2 timer
Mængde: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg på cirka 1,4 kg
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 1/2 terning grøntsagsbuillon (valgfrit)
  • Groft salt

Fremgangsmåde

  1. Sværene er ridsede når du køber en flæskesteg, men rids efter med en skarp kniv, så ridsen når helt ned til kødet.

  2. Læg flæskestegen med sværen nedad i en dyb stegepande. Hæld vand på panden indtil sværen er dækket. 

  3. Kog flæskestegen i vandet i cirka 20 minutter.
  4. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).
  5. Tag flæskestegen op af vandet og læg den på et spækbræt. Gnid groft salt ned imellem sværene (pas på du ikke brænder dig).
  6. Fyld en bradepande 1/3 op med vand (cirka). Dette vand kan bruges til sauce. Brug evt. resten af vandet fra panden (der er lidt smag i) og tilføj lidt mere vand. Skræl en gulerod og skær den i skiver. Læg den i vandet. Pil og skær et løg i kvarte og læg det i vandet. Tilføj 1/2 terning grøntsagsbuillon til vandet også (valgfrit).

  7. Læg flæskestegen på en bagerist med sværen opad. Sæt et stegetermometer i midten af kødet. Sæt bradepanden ind i ovnen og risten med flæskestegen ovenover.
  8. Steg flæskestegen i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 1,5-2 timer, indtil stegetermometeret viser 65 grader C. Tjek undervejs at der stadig er vand i bradepanden og fyld mere i hvis det er fordampet.

  9. For at få sværen helt sprød kan men evt. give dem kort tid med grill indstilling i ovnen. Hold øje med dem så de ikke bliver sorte.
  10. Si vandet fra bradepanden og brug det til en sauce.

Opskriftsnoter

Stegetiden i ovnen afhænger af, hvor meget din flæskesteg vejer. Eksemplet ovenfor er en flæskesteg på 1,4 kg. Brug et stegetermometer så du er sikker på, at din flæskesteg bliver gennemstegt men ikke tør.