Udskriv
Kinesisk appelsinkylling opskrift

Kinesisk appelsinkylling med ris

Nem, hurtig og fedtfattig aftensmad med den lækreste appelsinsauce. Tilsæt evt. flere grøntsager efter ønske.

Ret Hovedret
Køkken Kinesisk
Samlet tid 30 minutter
Mængde 2 personer

Ingredienser

  • 300-400 g kyllingebryst
  • 1 spsk olie til stegning (f.eks. kokosolie)
  • 1/2 dl hønsebouillon
  • 3 spsk honning
  • 1 fed hvidløg
  • Revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 1/2 tsk revet ingefær
  • 1/2 tsk mel
  • 1 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen ud i små stykker.
  2. Rør hønsebuillon, honning, presset hvidløg, revet appelsinskal, appelsinsaft, revet ingefær og mel sammen i en lille skål.
  3. Opvarm olien på en stor pande. Tilsæt kyllingen, der brunes ved høj varme og derefter gennemsteges ved middel varme. Fjern kyllingen fra panden.
  4. Hæld appelsinsaft blandingen på den varme pande og lad den koge op, til den tyknes lidt. Kom kyllingen tilbage på panden og vend den i appelsinsaucen.
  5. Drys sesam over kyllingen og server straks, for eksempel med ris.