Et lækkert marcipanbrød som kombinerer det søde og syrlige med mørk chokolade, marcipan, nougat og hindbær. Disse lækre skiver marcipanbrød vil helt sikkert skabe god julestemning!
Form marcipanen til en kugle og rul det så ud til ca. 1/2 cms tykkelse på et plastik spækbræt eller et spækbræt beklædt med bagepapir. Du skal ende med en stor, aflang firkant.
Smelt nougaten over et vandbad, til det er helt flydende, og smør det på marcipanen midtfra og ud mod kanten. Lad være med at smørre det helt ud til kanten, efterlad cirka 1,5 cms kant uden nougat.
Drys frysetørrede hindbær jævnt over nougaten.
Rul langsomt og forsigtigt marcipanbrødet på den lange led fra den ene ende til den anden, uden at presse for meget af nougaten ud. Enden af rullen klemmes forsigtigt sammen, så fyldet holdes inden. Lav enden så pæn og flad som muligt.
Dyp en bagepensel i chokoladen og smør det på marcipanbrødet på den lange led. Arbejd hurtigt imens du drejer marcipanbrødet og pensler chokolade på, for hvis chokoladen er tempereret ordentligt stivner den hurtigt. Pensling med chokolade giver det fine rustikke mønster i chokoladen, som vist på billederne.
Lad chokoladen stivne helt. Hæld derefter hindbærpulver på marcipanbrødet og fordel det med fingrene, til hele marcipanbrødet er dækket. Skær straks marcipanbrødet i skiver**.
Noter
*Kan købes færdigt. Alternativt kan du blende frysetørret hindbær til det bliver til et fint pulver.**Marcipanbrødet bør skæres med det samme da chokoladen ellers vil stivne helt og dermed knække, når det skæres. Opbevar skiverne af marcipanbrødet pakket ind i plastikfilm, så marcipanen ikke tørrer ud.