Udskriv
Rocky road islagkage opskrift fra Bageglad

Rocky Road chokolade islagkage

Mængde 8 -10 personer

Ingredienser

Kiksebund:

  • 150 g Digestive kiks
  • 75 g smør

Chokoladeis med skumfiduser:

  • 2 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 180 g sukker
  • 160 g god mørk chokolade
  • 100 g mini skumfiduser

Honningristede peanuts:

  • 50 g usaltede peanuts
  • 1 1/2 spsk honning

Topping:

  • Chokoladesauce efter smag

Særligt udstyr:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

  1. Kom Digestive kiksene i en frysepose og bank dem til smulder med en kagerulle. Kom kiksekrummerne op i en skål. Smelt smørret og hæld det i skålen og rør godt rundt, så alle krummerne er vendt i smør.
  2. Kom krummeblandingen i en rund springform og fordel dem i et jævnt lag på bunden. Pres med hænderne blandingen så flad og tæt som mulig. Sørg for at komme helt ud til kanterne.
  3. Stil springformen i køleskabet.

Chokoladeis med skumfiduser:

  1. Kom mælk og fløde i en mellemstor gryde og lad blandingen koge op. Fjern gryden fra varmen og lad blandingen køle lidt af i cirka 10-15 minutter.
  2. Smelt imens chokoladen, f.eks. over et vandbad.
  3. Kom æggeblommerne i en skål sammen med sukkeret. Pisk med en elpisker, til du får en let luftig æggesnaps.
  4. Hæld langsomt den let afkølede mælkeblanding i æggesnapsen imens du pisker med elpiskeren. Hæld så chokoladen langsomt i imens du fortsat pisker.
  5. Kom blandingen over i gryden, du kogte mælkeblandingen i, og varm den ved middel varme, til den tyknes let.
  6. Hæld blandingen over i en skål og stil de i køleskabet og lad den køle af i minimum 30 minutter.
  7. Hæld blandingen på din ismaskine og følg instrukserne fra producenten. Mængden af is er muligvis så stor, at du er nødt til at lave den ad to omgange.
  8. Stop ismaskinen når isen er 90% færdig. Isen skal have en sådan konsistens, at du kan røre den med en ske. Kom isen over i en skål og rør skumfiduserne i, så de er godt fordelt.
  9. Kom isen oven på den nu kolde kiksebund i springformen og fordel den i et jævnt lag. Hvis du laver isen ad to omgange skal du første gang kun fylde is i venstre halvdel af formen, derefter fylde næste portion is i højre halvdel og sørge for at glatte isen ud til sidst, så man ikke ser, at den er lavet i to dele.
  10. Brug en dejskraber eller bagsiden af en ske til at lave en pæn og glat overflade på isen. Stil islagkagen i fryseren i minimum 2 timer, gerne natten over.

Honningristede peanuts:

  1. Hak peanuts fint, eventuelt på en hakler. Hvis du bruger flydende honning kommes peanuts på en stor pande sammen med honningen. Hvis du bruger fast honning kommes først honning på en stor pande og varmes op så den smelter, derefter tilsættes peanuts. Rør godt rundt så honningen fordeles over peanutsene.
  2. Kom peanutsene på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 5-6 minutter, til de er let gyldne. Hold øje, det kan gå hurtigt!
  3. Lad peanutsene køle helt af.

Topping:

  1. Tag islagkagen ud af fryseren og åben springformen forsigtigt. Du kan køre en kniv langs indersiden af springformen for at løsne isen pænt. Dekorer islagkagen med chokoladesauce, for eksempel i lange striber. Drys de honningristede peanuts over. Server islagkagen straks eller stil den i fryseren igen, så chokoladesaucen stivner.

Opskriftsnoter

Laktosefri version: Erstat mælk 1:1 med laktosefri mælk. Erstat piskefløde 1:1 med laktosefri piskefløde. Tjek at chokoladesaucen ikke indeholder mælk (lav evt. din egen chokoladesauce ved at smelte 70% mørk chokolade).

Mælkefri version: Undlad kiksebunden. Erstat mælk 1:1 med soyamælk (evt. med vanille) og erstat piskefløde 1:1 med soya piskefløde. Tjek at chokoladesaucen ikke indeholder mælk (lav evt. din egen chokoladesauce ved at smelte 70% mørk chokolade).

Glutenfri version: Undlad kiksebunden.