Udskriv
Juletræ konfekt opskrift fra Bageglad

Pistacie juletræer opskrift

Mængde: 10 stk (cirka)

Ingredienser

Særligt udstyr:

Fremgangsmåde

  1. Blend pistacienødderne i en blender som kan blende nødder eller i en food processor, så du får et fint pistaciepulver. Ælt cirka 1/3 af pistaciepulveret ind i marcipanen, til det er jævnt fordelt. Du kan tilsætte 1 dråbe grøn frugtfarve hvis du ønsker, at marcipanen skal være mere grønt.
  2. Rul marcipanen ud til 7-8 mm tykkelse og skær trekantede juletræer ud med en skarp kniv. Lav gerne høje trekanter med smal bund.
  3. Smelt og temperer den hvide chokolade ved hjælp af et sukkertermometer. Følg evt. vores guide til chokoladetemperering.
  4. Hold fast i bunden af trekanterne og dyp den øverste del i hvid chokolade. Bank den overskydende chokolade forsigtigt af, så chokoladen er jævnt fordelt. Vent 30-60 sekunder til chokoladen er let stivnet (afhænger af hvor godt tempereret chokoladen er) og dyp så den øverste del af trekanten i det resterende pistaciepulver. Brug evt. en teske til at hælde pulver over, så alle sider er dækket. Stil trekanterne på en bagerist så de kan stivne helt.
  5. Smelt og temperer nu den mørke chokolade ved hjælp af et sukkertermometer. Dyp bunden af trekanterne i den mørke chokolade, så du får en pæn kant, som forestiller træstammen af juletræet. Stil trekanterne med bunden nedad på bageristen og lad dem stivne.
  6. Når chokoladen er stivnet helt kan chokoladerne fjernes fra risten. Brug en skarp kniv til at skære en lige bund, så trekanterne kan stå som juletræer.