Udskriv
Lakseroulade med spinat opskrift

Lakseroulade med spinat

Mængde 4 personer

Ingredienser

  • 300 g frisk spinat
  • 1 tsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 4 æggehvider
  • 100 g flødeost
  • 1/2 dl creme fraiche
  • lidt dild
  • 200 g røget laks

Fremgangsmåde

  1. Kom spinaten i en lille gryde med en lille sjat olie og varm den op ved middelhøj varme under omrøring. Når spinaten har samlet sig tages den af varmen og køler af, før vandet vrides ud af den i et viskestykker eller vha. køkkenrulle.
  2. Kom spinaten i en skål og tilsæt citronsaft, salt og peber. Pisk æggehviderne sammen i en anden skål og kom dem så i skålen med spinat og rør godt rundt.
  3. Smør et stort, firkantet ovnfast fad eller beklæd det med bagepapir. Fordel spinatmassen i et jævnt lag. Bag spinaten i ovnen ved 200 grader i 8-10 min, til massen er fast men ikke tør. Tag spinaten ud og lad den køle af. Dæk den herefter med et fugtigt viskestykke i min. 4 timer, evt. til dagen efter.
  4. Læg spinatbunden på en stor flade beklædt med bagepapir.
  5. Kom flødeost, creme fraiche og hakket dild i en skål og rør det godt sammen. Smør flødeostmassen på spinatbunden (ikke helt ud til kanten, efter lad cirka 1,5 cm). Fordel den røgede laks på flødeosten. Rul nu spinatbunden sammen, så du får en stor roulade. Pak rouladen ind i bagepapir og stil den i køleskabet i min. 3 timer.
  6. Skær lakserouladen i skiver inden servering.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Royal Greenland