Udskriv
Jordbær rabarbertærter opskrift fra Bageglad

Opskrift: Små jordbær-rabarber tærter

Mængde: 4 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Bland jordbær- og rabarberstykker i en skål med 1 dl sukker og lad dem stå imens tærtebund og creme laves.
  2. Ælt 1/2 portion tærtedej sammen ved at følge opskriften på tærtedej.
  3. Smør fire små tærteforme grundigt. Del tærtedejen i fire og pres hver del ud i sin egen tærteform. Klip fire små firkanter bagepapir og læg på hver tærte. Læg noget tungt som kan tåle at komme i ovnen ovenpå, for at holde bunden af tærten nede imens den bages (f.eks. hvide bønner, ris eller keramikkugler). Bag tærterne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 10 minutter. Fjern bagepapiret og det tunge og bag dem i yderligere 5-7 minutter, til de er gyldne, og lad dem køle helt af.
  4. Lav 1/2 portion kagecreme ved at følge opskriften på kagecreme. Stil kagecremen i køleskabet og lad den køle helt af.
  5. Når tærtebunde og kagecreme er helt afkølede fordeles kagecremen i på de fire tærter. Fordel jordbær- og rabarberblandingen på de fire tærter lige inden servering.