Udskriv
Fuglerede chokoladekage fra Bageglad

Opskrift: Fuglerede kage til påske

Mængde: 1 stor kage (8-10 personer)

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 4 dl mel
  • 4 1/2 dl sukker
  • 8 spsk kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg
  • 2 1/2 dl kærnemælk*
  • 2 1/2 dl stærk kaffe
  • 1 dl vegetabilsk olie (f.eks. rapsolie)

Chokoladeglasur og pynt:

  • 3 dl flormelis
  • 2 tsk vanillesukker
  • 6 spsk kakao
  • 100 g blødt smør
  • 6-8 spsk mælk
  • 200-300 g mørk chokolade (i pladeform)

Store påskeæg:

  • Brug f.eks. hjemmelavede kinderæg

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, sukker, kakao, vanillesukker, natron, bagepulver og salt sammen i en stor skål - gerne skålen på en røremaskine.
  2. Tilsæt æg, kærnemælk, varm kaffe og olie og rør kagen sammen i 2 minutters tid, gerne på røremaskine. Dejen vil være ret flydende.
  3. Smør en springform grundigt i bunden og siderne, hæld lidt mel i og bank melet rundt i formen. Bank det overskydende mel ud. Hæld chokoladekagedejen i springformen.
  4. Bag chokoladekagen ved 180 grader 40-45 minutter, til kagen slipper kanterne af springformen let. Lad kagen køle af i 10 minutter inden springformen åbnes. Lad kagen køle yderligere af til den er helt kold.
  5. Når kagen er kølet helt af skal der skæres et rundt hul, så der er plads til æggene. Mål efter en skål og skær forsigtigt halvvejs ned i kagen med en skarp kniv, så midten af kagen kan graves op.
  6. Rør glasuren ved at røre flormelis, vanillesukker, kakao, og blødt smør sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt mælk 1 spsk ad gangen og pisk, indtil du får en glat og luftig glasur, der er let at smøre ud.
  7. Riv chokoladespåner af halvdelen af den mørke chokolade, ved at presse en skarp kniv mod bagsiden af chokoladepladen og trække den hen imod dig. Riv resten af chokoladen groft på et rivejern.
  8. Smør kagen med chokoladeglasuren og drys revet chokolade og chokoladespåner over, så det ligner en fuglerede. Stil kagen i køleskabet og lad glasuren størkne i cirka 30 minutter, inden æggene lægges på kagen og den kan serveres.

Opskriftsnoter

*Hvis du ikke har kærnemælk kan du røre 2 spsk citronsaft ud i 2 1/2 dl mælk og lade det trække i 10 min.

Opbevar kagen i køleskabet og tag den ud 1/2 time inden servering.