Kom grødris, rismælk, havremælk og vanillestang i en gryde og kog op. Lad risengrøden koge ved lav til middel varme i 40-50 minutter til den tykner helt. Rør rundt indimellem. Når risengrøden er kogt færdig fjernes gryden fra varmen og sukker røres i så det opløses i grøden. Kom risengrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over.
Smut mandlerne og hak dem groft - husk at gemme én hel til mandelgaven!
Pisk soja piskefløden så meget som muligt med en elpisker. Vend forsigtigt piskefløden i den nu helt kolde risengrød uden at slå luften ud af den. Tilsæt vanillesukker lidt efter lidt - smag til hvor sød risalamanden skal være.
Stil risalamanden i køleskabet i minimum 30 minutter inden servering. Til servering opvarmes kirsebærsaucen og serveres med risalamanden.