Kransekagetårn til nytårsaften
Udskriv

Kransekagetårn

Antal 10 personer (cirka)

Ingredienser

Kransekage:

  • 500 g marcipan
  • 250-300 g flormelis
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 1/4 æggehvide)

Glasur:

  • 200 - 300 g flormelis
  • 1/2 - 1 pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du

  • Smuldre marcipanen i en stor skål. Tilsæt flormelis og æggehvide lidt af gangen og ælt det sammen til en let klistret dej. Tilsæt mere flormelis hvis den er for klistret. Dejen skal slippe skålen.
  • Form ringe til kransekagetårnet ved hjælp af skabeloner og læg dem på bagepapir på bageplader. Bag hver plade med kransekage ringe ved 190 grader i 8 - 12 minutter, altefter hvor gyldne du vil have dem.
  • Lad kransekageringene køle af på bagepladerne inden de flyttes til afkøling på en bagerist. Lad dem køle helt af.
  • Rør glasuren sammen og kom den i en sprøjtepose med en lille rund tyl, eller klip et lille hul i sprøjteposen. Sprøjt glasur på hver kransekagering og lim dem sammen (start oppefra). Pynt kransekagetårnet.

Noter

Pak kransekagetårnet ind i plastikfilm så det ikke tørrer ud. Kan bages og samles dagen før servering.