Udskriv
Squashkage med flødeglasur - opskrift fra Bageglad

Squashkage med flødeglasur opskrift

En rigtig dejlig svampet kage med god krydmet smag. Top squashkagen med den cremede flødeglasur.

Ret Dessert, Kage
Samlet tid 1 time 30 minutter
Mængde 8 personer

Ingredienser

Squashkage:

  • 3 æg
  • 2 1/2 dl rapsolie
  • 5 1/2 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 spsk kanel
  • 1 æble
  • 200 g squash

Fremgangsmåde

Squashkage:

  1. Skræl og riv æblet groft på et rivejern. Riv også squashen groft på rivejernet (med skræl).
  2. Pisk æggene sammen med olie i en skål. Rør mel, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Rør melblandingen sammen med æggeblandingen. Tilsæt revet æble og revet squash og rør langsomt rundt, så det fordeler sig.
  3. Hæld dejen til squashkagen i en smurt springform. Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i cirka 40 minutter. Prik i midten af kagen med en strikkepind - den er færdig når der ikke hænger noget dej ved.

Flødeglasur:

  1. Lav flødeglasuren som beskrevet i opskriften. Når kagen er kølet fuldstændig af smøres flødeglasuren ud på kagen i et jævnt lag. Stil kagen i køleskabet indtil glasuren er stivnet.

Opskriftsnoter

Opbevar squashkagen i køleskabet og tag den ud cirka en halv time før servering.