Udskriv
Coq au vin opskrift fra Bageglad

Coq au vin opskrift

Mængde: 4 personer

Ingredienser

  • 1 unghane eller stor landkylling (cirka 1600 g)
  • 1/2 flaske kraftig god rødvin
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk peberkorn
  • 3 fed hvidløg
  • 8 skalotteløg
  • 10-12 mark champignons
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 liter hønsebuillon
  • timian
  • persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i stykker af lår, bryst, m.m. og læg det i et aflangt fad. Hæld rødvin over, så det dækker så meget af kyllingen, som muligt. Kom peberkorn, laurbærblad og hvidløg skåret i mindre stykker ved. Lad kyllingen trække i rødvinen i køleskabet i minimum seks timer.
  2. Skyl champignons og skær dem eventuelt i mindre stykker. Fisk kyllingestykkerne op ad rødvinssaucen og brun dem på en pande tre-fire stykker ad gangen. Læg dem på en tallerken bagefter. Steg på samme pande hvidløg i mindre stykker sammen med champignons og skalotteløg i et par minutter.
  3. Kom champignons, skalotteløg, hvidløg og kyllingestykkerne i en stor gryde, som kan tåle at komme i ovnen. Hæld rødvinssaucen gennem en si ned i gryden. Tilsæt en halv liter hønsebuillon.
  4. Stil gryden på en kogeplade med høj varme og lad saucen koge op. Kom låg på gryden og stil gryden i ovnen ved 170 grader i minimum en time til halvanden.
  5. Stik i kyllingen med en strikkepind. Hvis væden der kommer ud er klar, er kyllingen færdig.
  6. Server coq au vin med ris og eventuelt en salat til.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Jamie Oliver