Yoghurt kanelkage fra Bageglad
Udskriv

Yoghurt kanelkage

Antal 1 rund kage på 22 cm

Ingredienser

Yoghurt kage:

  • 170 g smør
  • dl sukker
  • 3 æg
  • teske vanille essens
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 6 dl mel
  • 3 teske bagepulver

Kanel fyld:

  • 60 g brun farin
  • 120 g mel
  • spiseske kanel
  • et nip salt
  • 60 g koldt smør i stykker

Sådan gør du

Yoghurt kage:

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn) og smør en 22 cm stor springform.
  • Kom smør og sukker i skålen af en røremaskine og rør på mellemhøj hastighed i 4-5 minutter, til det er let og luftigt. Alternativt kan du bruge en røreskål og elpisker.
  • Tilsæt æg, vanille og græsk yoghurt og rør i yderligere et minuts tid.
  • Kom mel og bagepulver i og rør nu på lav hastighed indtil det lige er rørt sammen - rør ikke for længe, så hellere rør det sidste sammen med en ske.

Kanel fyld:

  • Kom brun farin, mel, kanel, salt og smør i en anden skål og smuldr det sammen.

Saml kagen:

  • Fordel halvdelen af kagedejen i den smurte springform. Kom halvdelen af kanel fyldet ovenpå. Kom så det sidste kagedej ovenpå og drys resten af kanel fyldet på toppen af kagen. Bag kagen i 50-60 minutter på næstnederste rille i ovnen.

Noter

Tilpasset fra: Two Peas and their Pod