Fødselsdagsboller opskrift fra Bageglad
Udskriv

Fødselsdagsboller opskrift

Antal 30 små boller

Ingredienser

  • 100 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 500 g mel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg + 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i mælken i en stor skål. Tilsæt mel, sukker, salt, kardemomme, æg og smør og ælt dejen indtil du får en glat og smidig bolledej.
  • Del dejen i to og lad den hvile i 5 minutter. Rul hver del til en lang pølse. Skær hver pølse ud i 15 lige store stykker og tril hvert stykke til en glat bolle.
  • Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve et lunt sted i cirka 20 minutter - dæk dem til med et viskestykke.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Lad bollerne køle af på en bagerist.