Lav marmeladen først. Kom vand, hindbær, citronsaft og 75 g rørsukker i en lille gryde med låg og lad det småkoge i 4 minutter.
Rør geleringsmiddel og 1/2 spsk rørsukker sammen i en lille skål. Drys det i den kogende marmelade og rør godt rundt. Der dannes skum på overfladen - fjern dette ved at skrabe det af med en ske.
Kom marmeladen i en skål eller plastikboks og stil den i køleskabet i minimum en halv time.
Bund:
Smut mandlerne og mal dem fint i en hakler eller foodprocessor, så du får mandelmel. Skrab kornene ud af vanillestangen og rør det sammen med flormelisen i en skål. Tilsæt smør, mel, mandelmel, bagepulver og salt. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Den er ret klistret men bør kunne æltes til en glat dej til sidst.
Pak dejen ind i plastikfilm og sæt den i køleskabet i 15-30 minutter.
Kom bagepapir på en bageplade og rul dejen tyndt ud så den dækker hele bagepladen i en stor firkant. Skær nu langs kanterne, eventuelt med en lineal, så kanterne bliver helt lige. Prik nogle huller i dejen med en gaffel.
Bag bunden ved 200 grader i cirka 5 minutter. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle lidt af. Skær nu bunden ud i tre stænger på præcis samme bredde. Del den ene stang i to.
Bag bunden i yderligere 3-7 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle af på bagepladen og ryk stængerne lidt fra hinanden.
Pynt:
Kom marmelade på 1 1/2 stang i et jævnt lag. Lad være med at komme marmelade helt ud til kanten da dette vil smatte ud, når låget lægges på.
Rør en glasur af flormelis og vand. Kom glasuren i en lille gryde og varm den let op. Dyp en spatel i varmt vand og smør glasur ud på de bunde, der ikke har marmelade på - det skal gå hurtigt inden glasuren køler af! Drys krymmel på midten af låget inden glasuren stivner og tryk det forsigtigt ned i glasuren, så det sidder fast.
Saml hindbærsnitterne ved at løfte låget oven på bundene med hindbærmarmelade. Du kan med fordel skære de lange stænger over på midten, så de er lettere at flytte.
Skær hindbærsnitterne ud i passende størrelser, for eksempel i 12 stk.