For at lave chokoladekagen røres mel, sukker og salt sammen i en skål.
Smelt imens smørret i en lille gryde. Tilsæt kakao til det smeltede smør og rør godt rundt. Hæld nu kogende vand i smør-kakao blandingen og lad det boble i cirka 30 sekunder - sluk så for komfuret.
Hæld smør-kakao blandingen over i gryden med melblandingen og rør forsigtigt mens dejen køler af.
Rør kærnemælk, natron, æg og vanillesukker sammen i en anden skål. Kom kærnemælksblandingen over i skålen med chokoladekagedejen og rør hele blandingen sammen.
Hæld dejen i en smurt bageform og bag den ved 180 grader i cirka 20 minutter.
Lav glasuren imens kagen bages. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt kakao og rør godt rundt, sluk så komfuret. Tilsæt mælk og vanilleessens. Si flormelis ned i chokoladeglasuren og rør godt rundt.
Når kagen er færdigbagt, hældes glasuren over den varme kage, når den er taget ud af ovnen. Fordel forsigtigt glasuren med en kniv og lad kage og glasur køle af. Drys eventuelt med krymmel.