Citronmåne opskrift
Udskriv

Citronmåne

Denne citronmåne opskrift er en luksusudgave med marcipan og friskrevet citron i dejen. Den er svampet og frisk med den karakteristiske citronsmag.
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 1 kage (Ø23 cm)

Ingredienser

Citronmåne:

  • 100 g marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 5 æg
  • 140 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 vanillestang
  • Fintrevet skal af 1 1/2 citron

Citronglasur:

  • 150 g flormelis
  • Saft af 1/2 citron
  • Fintrevet skal af 1/2 citron

Sådan gør du

  • Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør marcipanen sammen med rørsukker og smør til det er en jævn dej. Tilsæt nu æggene ét ad gangen og rør dejen sammen.
  • Skrab vanillefrøene ud af vanillestangen. Riv citronerne på et rivejern. Kom vanillefrø, revet citronskal, mel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
  • Fordel dejen i en smurt springform med cirka Ø23 cm.
  • Bag citronmånen ved 180 grader i 30-35 minutter. Prik i kagen med en strikkepind og se, om der hænger dej ved - kagen er færdig når intet dej hænger ved.
  • Lad kagen køle af på en bagerist. Lav imens glasuren: rør citronsaft og flormelis sammen i en skål. Fordel glasuren på kagen og smør den ud. Drys revet citronskal over kagen.